Antena 3 CNN Politică Ponta: Guvernul va finanţa o comisie internaţională de experţi care să analizeze situaţia de la Poarta Sărutului

Ponta: Guvernul va finanţa o comisie internaţională de experţi care să analizeze situaţia de la Poarta Sărutului

Ponta: Guvernul va finanţa o comisie internaţională de experţi care să analizeze situaţia de la Poarta Sărutului
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Oct 2013   •   14:53
Premierul Victor Ponta spune că Guvernul va finanţa o comisie internaţională de experţi care să prezinte un punct de vedere privind modul cum se prezintă Ansamblul Monumental Calea Eroilor după restaurarea Porţii Sărutului, proiectantul susţinând că opera a devenit galbenă după spălarea sub presiune. 
Ponta a participat, sâmbătă, la Târgu Jiu, pentru circa o oră, la un simpozion organizat de autorităţile locale cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental Calea Eroilor, realizat de Constantin Brâncuşi, ocazie cu care a vizitat şi Poarta Sărutului, parte a ansamblului respectiv, conform Mediafax.
"Mă aşteptam să o găsesc dărâmată, după ce am văzut la RTV! Mă gândeam că pică!", a spus premierul, acesta având o discuţie faţă în faţă cu şeful Institutului Naţional al Patrimoniului, Alexandru Moraru, fiind prezent şi primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, dar şi secretarul de stat din Ministerul Culturii, Radu Moroianu.
"Eu le ştiu pe toate astea de aici, ne ştim atât de bine, că suntem acasă aici. O să facem o comisie, o plăteşte Guvernul, făcută din profesori, din România, din Franţa, găsim nişte specialişti care or să vină şi o să vadă. Dacă e cineva care a greşit că a făcut fără autorizaţii sau nu a făcut bine sigur că îi tragem la răspundere, dar, dacă nu a greşit nimeni, hai să nu mai facem scandal dacă nu e adevărat", a spus Ponta în timpul discuţiilor. 
Premierul a menţionat că doreşte experţi în comisia respectivă care să nu fie angajaţi ai Ministerului Culturii, precizând că doreşte o opinie cât mai obiectivă din partea acestora.
"Deci eu aşa fac, plătesc eu nişte experţi independenţi, care bănuiesc eu că după aia o să-i certaţi şi pe ăia, indiferent ce or să spună. Eu o să am încredere în cei independenţi. A greşit cineva plăteşte, nu a greşit nimeni, nu mai facem scandal la anul şi facem şi Coloana la anul!", a spus Ponta.
"Plătim noi de la Guvern o comisie independentă, nu din România, ca să nu ziceţi că ţine cu Ministerul sau cu ceilalţi. O să vină încoace, o să evalueze şi dacă s-a făcut prost luăm toţi banii înapoi, dacă s-a făcut bine, s-a făcut bine. Altă soluţie nu am, că aşa nu suntem specialişti şi să ne dăm noi cu părerea?sincer, nu suntem specialişti", a mai declarat Victor Ponta.
 

×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close