Antena 3 Politică Ponta: La terenul lui Băsescu de la Nana e vorba de spălare de bani

Ponta: La terenul lui Băsescu de la Nana e vorba de spălare de bani

de M.Z.    |    14 Apr 2014   •   16:07
Premierul Victor Ponta a spus, luni, că în cazul terenului de la Nana achiziţionat de Ioana Băsescu este vorba de spălare de bani şi este convins că preşedintele va ajunge la închisoare.

De asemenea, Ponta a spus că va semna personal plângerea penală împotriva lui Băsescu privind acuzarea acestuia de ameninţare şi şantaj la adresa Gabrielei Firea.

Întrebat dacă poate fi chemat Băsescu la Parchet în urma acestei plângeri penale, Ponta a răspuns: "În decembrie, da, va fi".
 
"După cum vedeţi, Parchetul a deschis un dosar pentru că este foarte clar că s-au încălcat mai multe legi civile şi penale în ce priveşte achiziţia terenurilor. Eu am spus că e vorba de spălare de bani şi de spălare a unor proprietăţi pe care domnul Băsescu le avea de mult şi pe care acum, pe final de mandat, încearcă  şi le albească, să le treacă oarecum legal", a adăugat Ponta.
 
El a spus că cercetările în privinţa achiziţiei de terenuri de la Nana sunt la început şi a precizat că "vor mai apărea şi alte elemente", legate de ceea ce Comisia parlamentară de anchetă a solicitat de la ANAF sau de la Oficiul Naţional de Prevenire şi de Combatere a Spălării Banilor.  
 
"Celelalte persoane pot să răspundă în faţa legii până în decembrie, domnul Băsescu din decembrie încolo va trebui şi va răspunde în faţa legii. Domnia-sa, fiind un corupt comunist şi securist, îşi permite să spună de alţii", a mai adăugat Ponta.


 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta spalare de bani teren nana

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close