Antena 3 CNN Politică Ponta: Merge la Bruxelles cel care, conform deciziei Parlamentului şi a raţiunii, trebuie să meargă

Ponta: Merge la Bruxelles cel care, conform deciziei Parlamentului şi a raţiunii, trebuie să meargă

Ponta: Merge la Bruxelles cel care, conform deciziei Parlamentului şi a raţiunii, trebuie să meargă
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Iun 2012   •   22:21

Dacă prezenţa premierului la lucrările Consiliului European de la Bruxelles este cerută de realitatea politică şi mandatată prin votul Parlamentului atunci aceasta este decizia raţională şi ea asta se va aplica pe 28 iunie, a declarat Victor Ponta, în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3.

"Va merge până la urma cel care, conform decizei Parlamentului şi a raţiunii, trebuie să meargă. Eu nu sunt atât de speriat de ideea unui conflict pentru că, vă amintesc, câteva luni în urmă preşedintele spunea că nu o să mă pună niciodată prim-ministru, noi spuneam că îl suspendăm şi până la urmă raţiunea a învins, dacă realitatea politică a cerut acest lucru. La fel şi acum, dacă realitatea politică care acest lucru, ţinând cont de faptul că pe 28 temele Consiliului European se referă strict la problemele economice, sociale şi bugetare, plus decizia de astăzi a Parlamentului, aceasta se va aplica pe 28 iunie" a declarat Ponta, prin telefon, la Antena 3.

Întrebat dacă se poate ajunge la o suspendare a preşedintelui Băsescu, ca urmare a acestei polemici, premierul Victor Ponta răspunde că nu îşi face griji şi că nu doreşte reînceperea unei dispute la acest nivel.

"Eu nu mai pun la suflet nici jignirile nici ironiile preşedintelui. Cred că am obligaţia ca prim-ministru să încerc un dialog instituţional cu orice persoană care ocupă fotoliul de preşedinte al României" precizează premierul României Victor Ponta.



Tot la "Subiectiv", senatorul PSD Dan Şova a afirmat că preşedintele Traian Băsescu ar putea fi suspendat în condiţiile în care nu va lua act de decizia Parlamentului, care l-a mandatat, marţi, pe premierul Victor Ponta să participe la lucrările Consiliului European din 28 iunie. Şova susţine că declaraţia politică a USL adoptată marţi în plenul Parlamentului are temei juridic iar înclcarea ei îi poate aduce preşedintelui suspendarea.

Parlamentul a adoptat, marţi, cu 249 de voturi "pentru", 30 de voturi "împotrivă" şi o abţinere, declaraţia propusă de USL, potrivit căreia primul-ministru trebuie să prezinte poziţia României la lucrările Consiliului European din 28 iunie.

Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seara, după decizia adoptată de Parlament - potrivit căreia Victor Ponta poate participa la Consiliul European -  că acest lucru contravine legii, iar pentru ca premierul să poată participa la summit, ca să reprezinte România, are nevoie de un act juridic, de o delegaţie din partea şefului de stat.

VEZI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII SUBIECTIV DE LA ANTENA 3.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close