Antena 3 CNN Politică Ponta: Regret faptul că nu au putut vota toţi românii din diaspora, am plătit preţul politic

Ponta: Regret faptul că nu au putut vota toţi românii din diaspora, am plătit preţul politic

Ponta: Regret faptul că nu au putut vota toţi românii din diaspora, am plătit preţul politic
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    25 Noi 2014   •   20:13

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a spus, marţi, că regretă faptul că unii români din străinătate nu au putut vota la alegerile prezidenţiale.

"Regret faptul că nu au putut vota toţi românii din diaspora, am plătit preţul politic", a declarat Victor Ponta, în faţa Parlamentului.

Premierul propune desemnarea unei instituţii nepolitice pentru organizarea votului şi a făcut apel la partide să lase rivalităţile deoparte şi să adopte cadrul legislativ necesar pentru introducerea votului electronic.

Victor Ponta a cerut Parlamentului să introducă în legea electorală votul electronic sau prin corepondenţă, astfel încât toţi românii din diaspora să poată vota la alegerile următoare.

Premierul a mai declarat că trebuie desemnată o instituţie care să se ocupe de organizarea votului în ţară şi în străinătate.

Liderul PNL, Ludovic Orban, l-a atact dur pe premierul Victor Ponta căruia i-a cerut să demisioneze pentru că cetăţeni din diaspora nu au putut vota.

Noul şef al diplomaţiei române, Bogdau Aurescu, a declarat că imaginea Ministerului de Externe a fost afectată după scandalul votului din diaspora, iar ancheta Parchetului va stabili clar cui îi aparţine răspunderea pentru incidentele din 2 şi 16 noiembrie.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale, Parchetul General a început urmărirea penală in rem, pentru încălcarea dreptului la vot, ca urmare a problemelor la scrutinul din diaspora.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close