Antena 3 Politică Ponta: Secţiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere

Ponta: Secţiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere

de S.T.    |    25 Iul 2012   •   12:40
Ponta: Secţiile de vot nu vor avea aparate de supraveghere
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Secţiile de vot nu vor fi dotate cu aparate de supraveghere, deoarece astfel de camere video nu au fost folosite până în prezent decât în secţiile speciale, iar la referendumul pentru demiterea preşedintelui nu vor fi amenajate secţii speciale, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

"Sunt suficiente secţii de vot şi nu există secţii speciale, motiv pentru care diverse cereri neserioase nu puteau fi satisfăcute. Nu a existat în România până în acest moment supraveghere video a tuturor secţiilor de vot, a fost vorba de secţiile speciale atunci când au existat. Acum sunt secţiile normale, iar dacă cineva caută nod în papură, dumneavoastră trebuie să răspundeţi foarte clar şi conform legii", a spus Ponta, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale.

El a arătat totodată că numărul total al alegătorilor înscrişi este de 18.292.000 persoane, dintre care doar 15.700.000 au cărţi de identitate, ceilalţi având posibilitatea să voteze cu ajutorul buletinelor, al cărţilor de identitate provizorii şi al paşapoartelor.

PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de vot la referendum, desfiinţarea secţiilor suplimentare înfiinţate "ilegal", după 16 iulie, urgentarea achiziţionării soft-ului antifraudă şi ca aceia care votează pe liste suplimentare să completeze o declaraţie pe propria răspundere.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă seară, că în secţiile de votare pentru referendum sunt necesare camerele de luat vederi, motivând că pe 29 iulie se vor organiza secţii de votare şi în restaurante şi baruri, "ceea ce întrece orice imaginaţie".


Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că i-a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în care l-a informat despre situaţia din România  şi despre pregătirile pentru referendum.

Ponta a anunţat, de marţi, că va trimite Comisiei Europene, grupurilor din Parlamentul European şi prim-miniştrilor europeni scrisori în care va arăta că au fost "înşelaţi şi escrocaţi" de către Băsescu şi PDL.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close