Antena 3 CNN Politică Ponta: Voi anunţa UE şi pe prim-miniştrii europeni că au fost escrocaţi de Băsescu şi PDL

Ponta: Voi anunţa UE şi pe prim-miniştrii europeni că au fost escrocaţi de Băsescu şi PDL

Ponta: Voi anunţa UE şi pe prim-miniştrii europeni că au fost escrocaţi de Băsescu şi PDL
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    24 Iul 2012   •   14:12

Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că va trimite Comisiei Europene, grupurilor din Parlamentul European şi prim-miniştrilor europeni scrisori în care va arăta că au fost "înşelaţi şi escrocaţi" de către Băsescu şi PDL atunci când au insistat pentru respectarea deciziei CC de prezenţă la referendum.

"Sunt absolut convins că Partidul Popular European şi partenerii europeni vor constata că au fost traşi pe sfoară de Băsescu şi de PDL", a spus Ponta, la o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării.

Premierul a precizat că Traian Băsescu şi PDL acţionează neconstituţional şi infracţional, deoarece legea prevede că împiedicarea prin orice mijloace a dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea unor drepturi.


Premierul Victor Ponta a afirmat că decizia PDL de a boicota referendumul încheie "legenda lui Băsescu cel curajos, care se prezintă în faţa poporului" şi dovedeşte că preşedintele suspendat este "un laş şi un mincinos".

Colegiul Director al PDL a decis, marţi, să îndemne alegătorii să nu participe la vot la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta premier UE pdl
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close