Antena 3 CNN Politică Ponta: Vom respecta decizia de mâine a Curţii, indiferent care va fi ea

Ponta: Vom respecta decizia de mâine a Curţii, indiferent care va fi ea

Ponta: Vom respecta decizia de mâine a Curţii, indiferent care va fi ea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Aug 2012   •   11:44

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că USL va respecta decizia de mâine a Curţii privind referendumul din 29 iulie, oricare va fi aceasta, chiar dacă şase dintre cei nouă judecători vor hotărî că referendumul este invalid.

"Dacă mâine se decide, cu votul a şase judecători, că referendumul e invalid, vom respecta această hotărâre a Curţii Constituţionale", a afirmat, luni, Victor Ponta.

El a menţionat că nu face speculaţii referitoare la o eventuală decizie a CC luată cu cinci la patru, precizând că legea cere un vot de şase la trei, în condiţii de cvorum.

"Nu facem speculaţii. O să avem comunicarea Curţii. E şase la trei pentru invalidare? Sigur. Se întruneşte Parlamentul, se citeşte decizia şi se publică în Monitorul Oficial", a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta şi-a manifestat convigerea că CC va lua o decizie legală, el făcând trimitere la Legea Curţii care implică şi o condiţie de cvorum.

Totodată, prim-ministrul a ţinut să anunţe că USL va face mii plângeri penale împotriva liderilor PDL care i-au împiedicat pe români să voteze la referendumul de demitere a preşedintelui, din 29 iulie.

În plus, Ponta a precizat că USL are obligaţia de a-i proteja de abuzurile judecătorilor pe cei care au votat. 

"Obligaţia USL este de a-i proteja pe aceşti oameni şi de a-i face să fie convinşi că trăiesc într-un stat de drept în care abuzurile comise de Traian Băsescu şi cei loiali nu se răsfrâng împotriva lor", a spus Ponta.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta CCR referendum
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close