Antena 3 CNN Politică Predoiu: "România decontează neglijenţele acumulate în trecut în legătură cu starea sistemului judiciar"

Predoiu: "România decontează neglijenţele acumulate în trecut în legătură cu starea sistemului judiciar"

Predoiu: "România decontează neglijenţele acumulate în trecut în legătură cu starea sistemului judiciar"
Sursa foto: Cãtãlin Predoiu
05 Mai 2009   •   14:57

România decontează, în prezent, neglijenţele acumulate în trecut în legătură cu starea sistemului judiciar, soluţionarea lor fiind condiţionată de asumarea de către spectrul politic a justiţiei ca prioritate a declarat, marţi, ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu. Codurile juridice trebuie să fie cât mai rapid adoptate ca un semnal al respectării angajamentului României de a reforma sistemul judiciar, a declarat, la rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. La rândul său,
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut la rândul său că România suportă în prezent rigorile neglijenţilor acumulate în trecut în legătură cu starea sistemului judiciar.
"Decontăm neglijenţele acumulate în trecut în legătură cu starea sistemului judiciar. Rezolvarea acestei probleme se poate face prin asumarea de către spectrul politic a justiţiei ca prioritate", a afirmat Cătălin Predoiu, la reuninea dedicată împlinirii a 60 de ani de la înfiinţarea Consiliului Europei.
Predoiu a arătat că România trece printr-o "perioadă complexă şi dificilă" în care încearcă să funcţioneze la parametri normali.
"Susţin ferm o cât mai rapidă adoptare a noilor coduri juridice, care trebuie aduse la zi pentru a reflecta realităţile anului 2009, în România şi la nivel european. Asumarea termenului de 15 mai pentru trecerea acestora prin Parlament constituie un semnal necesar pentru continuare angajamentului de a reforma sistemul judiciar din România", a declarat Roberta Anastase, prezentă la aceeaşi manifestare.
Referindu-se la colegii de legislatură, preşedintele Camerei a apreciat că membrii clasei politice, şi în special parlamentarii, ar trebui să se supună aceloraşi rigori legale ca oricare alţi cetăţeni.
"Parlamentul nu trebuie văzut ca un sanctuar pentru aceia care sunt sub suspiciune de activităţi ilegale, şi de aceea consider necesar ca justiţia să îşi urmeze cursul şi în cazul acestora", a mai spus Roberta Anastase.
În prezent, coaliţia de guvernare a decis finalizarea, până la 15 mai, a Codurilor Civil şi Penal, urmând a fi dezbătute de Senat în procedură de urgenţă. Celelalte două coduri juridice, de procedură penală şi de procedură civilă, urmează să intre în lucru la comisii în perioada verii, până în toamnă, şi să se stabilească un termen pentru adoptarea acestora.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close