Antena 3 CNN Politică Cum vrea premierul Nicolae Ciucă să evite o criză alimentară

Cum vrea premierul Nicolae Ciucă să evite o criză alimentară

România caută soluţii să evite o criză alimentară. 

Cum vrea premierul Nicolae Ciucă să evite o criză alimentară
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Feb 2023   •   16:55

Premierul Nicolae Ciucă este în Egipt şi a declarat acolo că va sprijini exporturile de grâne ucrainene pentru ca alte ţări să nu fie afectate de lipsa lor. Asta după ce omologul său egiptean i-a cerut să crească exporturile în Egipt.

"Va trebui să vedem ce putem facem mai mult împreună, ţinând cont de acest nou context al invaziei Rusiei în Ucraina, care afectează nu numai ţările de la graniţa şi din proximitatea conflictului, ci şi celelalte ţări şi trebuie să vedem ce putem face împreună pentru rezolva toate aceste aspecte care îi afectează pe cetăţenii noştri, economiile şi ţările noastre", a declarat Ciucă, într-o conferinţă de presă comună cu premierul egiptean.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, primit cu onoruri militare de premierul Egiptului, pe Aeroportul din Cairo

Prim-ministrul român a menţionat că cele două state vor continua să discute la nivel tehnic, de ministere, aspectele legate de solicitările României privind importul de îngrăşăminte şi ale Egiptului referitoare la importul de cereale şi vor face tot ceea ce pot să nu fie afectate alte ţări de lipsa de cereale, evitându-se, astfel, o criză alimentară.

"Vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a vedea cum putem conecta mai bine Uniunea Europeană cu Egiptul, iar dumneavoastră (...) pentru a ne conecta pe toţi cu zona Orientului Mijlociu şi cu ţările africane prin intermediul zonei de liber schimb africane", a adăugat Nicolae Ciucă.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close