Antena 3 CNN Politică Premierul, despre pactul semnat cu Băsescu. "Acordul spune să vorbim la persoana a doua plural şi să nu folosim epitete"

Premierul, despre pactul semnat cu Băsescu. "Acordul spune să vorbim la persoana a doua plural şi să nu folosim epitete"

Premierul, despre pactul semnat cu Băsescu. "Acordul spune să vorbim la persoana a doua plural şi să nu folosim epitete"
Sursa foto: Foto: dcnews.ro
de M.Z.    |    19 Dec 2012   •   09:50

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în debutul CExN al PSD, că acordul pe care l-a semnat cu preşedintele Traian Băsescu conţine o frază în care se arată că cei doi vor folosi persoana a doua plural şi nu vor utiliza epitete sau comparaţii din regnul animal.

"Colegilor le dau acum textul acordului de pace între preşedinte şi prim-ministru. Presa o să fie foarte dezamăgită, că nu-i nimic acolo. Dumneavostră colegii mei, o să citiţi doar o frază interesantă care spune că între preşedinte şi prim-ministru trebuie să vorbim la persoana a doua plural, să nu folosim epitete, să nu folosim comparaţii din regnul animal", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

Şeful Guvernului a anunţat marţi seară că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre acordul semnat săptămâna trecută şi că a convenit cu acesta ca documentul să fie prezentat public miercuri, după ce toate negocierile privind constituirea Guvernului vor fi încheiate.
   
Ponta a adăugat că Băsescu nu l-a anunţat că va înmâna documentul liderilor europeni şi că va face acest gest în faţa camerelor de luat vederi, dar că nu a fost deranjat de acest gest.



Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seară, că premierul Victor Ponta va trebui să dea publicităţii "cât mai curând" textul acordului dintre acesta şi preşedintele Traian Băsescu, menţionând că, din punctul său de vedere, acest document nu ar fi trebuit semnat.

Preşedintele Traian Băsescu a fost surprins joi seară, la poza cu liderii de grup pe care a făcut-o la Bruxelles, în timp ce i-a dat câteva documente preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.



Citeşte Misterul biletului de la Bruxelles. Ce conţine documentul pe care i l-a dat Băsescu preşedintelui PE









×
Subiecte în articol: Victor Ponta Martin Schulz Crin Antonescu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close