Antena 3 CNN Politică Premierul Ponta anunţă că se întâlneşte miercuri cu preşedintele Băsescu

Premierul Ponta anunţă că se întâlneşte miercuri cu preşedintele Băsescu

Premierul Ponta anunţă că se întâlneşte miercuri cu preşedintele Băsescu
de M.Z.    |    06 Noi 2012   •   16:13

Preşedintele Traian Băsescu se va întâlni miercuri cu premierul Victor Ponta, a anunţat, marţi, prim-ministrul. Întâlnirea dintre cei doi va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 11.

"Preşedintele Traian Băsescu mi-a adresat o solicitare în baza prevederilor constituţionale să avem o consultare pe aceste teme importante şi bineînţeles am răspuns pozitiv, nici nu aveam cum să nu răspund", a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Internaţional "Henri Coandă".

Temele de discuţie dintre preşedinte şi premier sunt legate de misiunea FMI care a venit azi în România, dar şi de bugetul din perioada 2014-2020, cu referire la fondurile europene pe care ţara noastră le-ar putea atrage în acea perioadă.

Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) a sosit marţi la Bucureşti, pentru a discuta cu autorităţile române despre evoluţiile economice recente, politica fiscală şi monetară şi evoluţiile făcute în reformele structurale. Alături de experţi ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, principalul subiect dezbătut cu Guvernul român este reducerea TVA la 9% pentru alimentele de bază. Vizita şefului FMI şi a delegaţiilor Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale se va încheia pe 14 noiembrie.

Nu se ştie dacă cei doi vor aborda şi subiectul reprezentării României la Bruxelles.

Luni, Victor Ponta a declarat că îi va solicita personal preşedintelui Băsescu mandat pentru a merge la summitul din noiembrie al Consiliului European.

"Marţea viitoare, pe 13, particip la Bruxelles, la întâlnirea cu premierii pe tema mecanismului bugetar multianul 2014-2020. (...) Voi solicita oficial, bazat pe aceste discuţii, mandatul pentru a merge la summitul din 22 - 23. Dacă preşedintele va fi de acord sau nu, nu ştiu să vă spun în acest moment. Nu va fi conflict, până la urmă, va fi o solicitare la care domnia sa va răspunde pozitiv sau negativ, dar nu va fi niciun conflict pe această temă. Eu îmi doresc mult să evităm orice conflite şi înainte şi după alegeri. (...) Avem nevoie de stabilitate", a spus Ponta.










×
Subiecte în articol: Victor Ponta intalnire fonduri europene
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close