Antena 3 CNN Politică Preşedintele Klaus Iohannis anunţă ce a obţinut pentru România la Summitul NATO | "Ţara noastră continuă să sprijine Ucraina până când va câștiga războiul"

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă ce a obţinut pentru România la Summitul NATO | "Ţara noastră continuă să sprijine Ucraina până când va câștiga războiul"

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declaraţii cu privire la ceea ce a obţinut pentru România la Summitul NATO de la Vilnius.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Iul 2023   •   15:54

"Trebuie să întărim şi apărarea aeriană. De aceea, am decis să constituim în România, alături de Olanda şi de alţi parteneri internaţionali un hub regional de antrenament pentru piloții români de F-16. Va fi accesibil şi pentru piloţii aliaţi și pentru cei ucraineni. Este un rol important pe care România și l-a asumat aici.

Mai mult, la Summit am anunțat și crearea alături de Bulgaria a unui Comandament dedicat Forţelor Speciale, care este deschis aliaţilor şi partenerilor noştri.

Citeşte şi: "E absurd! Se lasă oportunitatea ca aderarea Ucrainei la NATO să fie negociată cu Rusia" | Zelenski a răbufnit pe rețelele sociale, după ce a aflat ce au discutat aliații

Am făcut totodată încă un pas in consolidarea atenției NATO asupra regiunii Mării Negre, care rămâne de importanţă strategică pentru securitatea euro-atlantică.

Comunicatul final al Summitului se referă la necesitatea monitorizării şi a evaluării mediului de securitate din zona Mării Negre.

Citeşte şi: "Ar fi fost ideal ca Ucraina să fie invitată în NATO" | Zelenski așteaptă garanții de securitate de la liderii G7

Totodată, menţionează, la solicitarea României, eforturile aliate în regiune pentru asigurarea securităţii, siguranţei, stabilităţii şi a libertăţii de navigaţie. (...)

Acest nou Consiliu NATO Ucraina o să permită consultări extinse ca parteneri egali. Eu am susținut un progres clar pentru aderare Ucraina. Am simplificat procesul de aderare renunțând la planul de acțiune prevăzut anterior.

România continuă să sprijine Ucraina până când va câștiga războiul", a declarat Klaus Iohannis, în direct, de la Vilnius.

×
Subiecte în articol: summitul de la Vilnius Klaus Iohannis
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close