x close

Preşedinţia a trimis la MAE lista delegaţiei la Consiliul European. Băsescu, în fruntea documentului

de M.Z.    |    21 Iun 2012   •   19:44
Preşedinţia a trimis la MAE lista delegaţiei la Consiliul European. Băsescu, în fruntea documentului 418 Foto: Mediafax

Preşedinţia a trimis Ministerului de Externe, încă de marţi, o listă cu componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European din 28-29 iunie, iar în aceasta, ca şef al delegaţiei, este menţionat preşedintele Traian Băsescu, a declarat purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea.

"Administraţia Prezidenţială a primit marţi, 19 iunie, formularul de delegaţie pentru participarea la summitul Consiliului European. În cursul aceleiaşi zile, Administraţia Prezidenţială a completat delegaţia, iar acest formular completat a fost trimis înapoi la MAE, aşa cum era procedura, prin sistemul oficial de corespondenţă", a precizat purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, potrivit Mediafax.

El  a mai arătat că în formularul de delegaţie completat de Administraţia Prezidenţială şi trimis MAE era menţionat preşedintele Traian Băsescu ca şef al delegaţiei, acesta fiind însoţit, "aşa cum prevede practica", de ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga şi de ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

La rândul său, Ministerul de Externe a transmis, miercuri, Comisiei Europene componenţa delegaţiei României pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie, care îi include pe prim-ministrul Victor Ponta ca şef al delegaţiei, ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Afacerilor Europene, nu şi pe preşedintele Traian Băsescu.

"Astăzi, Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeană, componenţa delegaţiei României şi mandatul delegaţiei. Am primit tot astăzi agenda finală a reuniunii de pe 28-29 iunie şi pot să confirm că punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezentate de situaţia economică şi socială din acest moment în Europa şi Mecanismul Financiar Multianual 2014-2020, adică exact subiectul pe care l-am dezbătut la Bucureşti împreună cu preşedintele Barroso şi alţi nouă prim-miniştri", a anunţat miercuri premierul Victor Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă delegaţia României anunţată la CE îl include şi pe preşedintele Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Componenţa este prim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi ministrul Afacerilor Europene".

Lista cu delegaţia României la summitul Consiliului European din 28-29 iunie ar trebui trimisă în mod normal Consiliului European, la biroul preşedintelui Herman Van Rompuy, a declarat miercuri Mark Gray, purtător de cuvânt al preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Nu cred că este o listă care trebuie trimisă nouă, ci Consiliului European, pentru că preşedintele Herman Van Rompuy este cel care se ocupă de organizarea summit-ului de săptămâna viitoare. Ar fi normal să fie trimisă Consiliului European, nu Comisiei Europene. Eu nu am informaţii despre faptul că o asemenea listă a fost primită la birourile noastre", a spus Mark Gray.

Lista delegaţiei României la Consiliul European din 28-29 iunie a fost transmisă Secretariatului General al Consiliului, Comisiei Europene şi Serviciului European de Acţiune Externă, a precizat ulterior un comunicat al Guvernului. Lista a mai fost transmisă atât tuturor statelor membre UE, cât şi Croaţiei, stat care a semnat Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.

"Conform uzanţelor de transmitere a acestui tip de document, lista delegaţiei României la Consiliul European din 28-29 iunie a fost transmisă Secretariatului General al Consiliului, Comisiei Europene, Serviciului European de Acţiune Externă şi tuturor statelor membre, precum şi Croaţiei. România are confirmarea primirii", se arăta în precizarea Guvernului ca urmare a declaraţiilor anterioare ale premierului.




Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati