Antena 3 CNN Politică Previziunea sumbră a unui europarlamentar despre aderarea României la Schengen | Cum se încearcă anularea votului Austriei

Previziunea sumbră a unui europarlamentar despre aderarea României la Schengen | Cum se încearcă anularea votului Austriei

"Mi se pare inacceptabil să fim discriminați și ținuți în afara frontierelor Uniunii Europene pe un subiect care nu are legătură cu libertatea de circulație a cetățenilor europeni", spune Eugen Tomac, europarlamentarul care a iniţiat un demers pentru anularea votului Austriei.

Previziunea sumbră a unui europarlamentar despre aderarea României la Schengen | Cum se încearcă anularea votului Austriei
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    11 Feb 2023   •   18:43

Eugen Tomac a depus deja la Curtea de Justiție a Uniunii Europene documentele necesare anulării votului negativ al Austriei împotriva aderării României la Schengen.

"La ora actuală, două state, prin șefii guvernelor pe care le conduc, cancelarul Nehammer și premierul Rute, au spus limpede că se vor opune spațiului Schengen, forțând tema migraţiei.

Mi se pare inacceptabil să fim discriminați și ținuți în afara frontierelor Uniunii Europene pe un subiect care nu are legătură cu libertatea de circulație a cetățenilor europeni.

Românilor și României li se încalcă două libertăți fundamentale ale Uniunii Europene. Noi estimăm că între un an și jumătate, maxim 2 ani de zile.

Vreau să se înțeleagă cât se poate de clar, acest proces deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene nu blochează negocierile României cu Austria, nu blochează negocierile Bulgariei cu Olanda. Consiliul are dreptul și libertatea de a lua oricând această decizie", a spus europarlamentarul Eugen Tomac. 

Citeşte şi: Ce face România în problema Schengen | Victor Negrescu: "Trebuie să discutăm direct cu liderii olandezi şi austrieci

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close