Antena 3 CNN Be EU Ce face România în problema Schengen | Victor Negrescu: "Trebuie să discutăm direct cu liderii olandezi şi autrieci

Ce face România în problema Schengen | Victor Negrescu: "Trebuie să discutăm direct cu liderii olandezi şi autrieci

Europarlamentarul Victor Negrescu, spune că intrarea României în Spaţiul Schengen este acum blocată, dar trebuie să găsim noi soluţii pentru a avansa.

de Ştefan Petrică    |    11 Feb 2023   •   10:21

"Intrarea noastră in Schengen este blocată și, desigur, trebuie să găsim noi variante pentru a avansa.

În primul rând, cred că România și Bulgaria ar trebui să colaboreze mai mult atunci când este vorba de acest proces de intrare în zona de libera circulație.

În al doilea rand, cred ca ar trebui sa lucram mult mai intens cu Comisia Europeana pentru a convinge atât  Austria cât și Olanda să ne accepte în Schengen pentru că aveam toate argumentele pentru a intra în această zonă. De asemenea, trebuie să contribuim la diferitele reforme care se întâmplă acum la nivel european, vizavi de legislația privind migrația, dar și în legătură cu felul în care gestionăm lucrurile la nivelul Uniunii Europene. Din acest punct de vedere, cred ca România și Bulgaria pot avea o contribuție constructivă și puternică la ceea ce trebuie sa se întâmple.

Trebuie să arătăm asta și celorlalte state membre, dar mai ales acestor două țări care blochează intrarea noastră in spațiul Schengen.

Nu în ultimul rând, cred ca trebuie sa arătam ceea ce am făcut din punct de vedere al apărării graniței externe europene și din punct de vedere al ajutorului dat ucrainenilor.

Cred că aceste doua lucruri sunt argumente cheie pentru integrarea in zona Schengen și trebuie să le amintim tuturor că, dacă vrem să construim o uniune europeană unită, trebuie ca aceste două țări, pentru ca acum, oamenii din tarile noastre sunt dezamăgiți. Ei se simt ignorați, au impresia că au fost complet uitați si, desigur, asta face loc mișcărilor anti europene să lanseze și promoveze mesajele pe care le au, deci de aceea este nevoie de un nou vot în acest an în legătură cu integrarea noastră în zona Schengen și, de asemenea, să avem un vot pozitiv, pentru a arata din nou că România si Bulgaria au un viitor în Europa.

Următorii pași de abordare a situației sunt în primul rând ședința de consiliu pe probleme interne din martie, unde trebuie să avem acest subiect pe ordinea de zi și să discutăm pașii care urmează si să avem un calendar al integrării țării noastre, iar acesta trebuie să fie stabilit în discuțiile din martie", a spus Victor Negrescu, Europarlamentar, sâmbătă, în emisiunea Be EU de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close