Antena 3 CNN Politică Prima reacție a PNL, după ce Liviu Dragnea a anunțat că ia în calcul suspendarea lui Iohannis

Prima reacție a PNL, după ce Liviu Dragnea a anunțat că ia în calcul suspendarea lui Iohannis

Prima reacție a PNL, după ce Liviu Dragnea a anunțat că ia în calcul suspendarea lui Iohannis
de S.T.    |    27 Dec 2016   •   18:22

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat marţi că, în următoarele două zile, PSD şi ALDE vor lua o decizie cu privire la ce vor face în legătură cu refuzul şefului statului de a desemna premierul propus de cele două formaţiuni - Sevil Shhaideh -, iar dacă vor ajunge la concluzia că este bine pentru ţară suspendarea din funcţie a lui Klaus Iohannis, nu o să aibă nicio ezitare.

PNL reacționează prin vocea liderului Raluca Turcan și susține că PSD pune pe primul plan interesul personal, nu cel național.

„PNL nu ia în calcul, în momentul de faţă, varianta suspendării preşedintelui, întrucât nu există niciun temei constituţional. Decizia dlui preşedinte de astăzi de a refuza propunerea este un temei constituţional, aşa cum este dreptul său constituţional de a desemna primul-ministru. Constituţia nu este încălcată în momentul de faţă. De aceea urmărim cu maximă suprindere această cramponare a dlui Dragnea pentru o persoană care satisface interesul personal şi ameninţarea cu suspendarea, pentru că nu există temei constituţional”, a spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan a arătat că PNL solicită PSD să propună o nouă persoană pentru funcţia de premier.

„Adevărul se vede limpede acum. PSD nu a avut nicio soluţie pentru oameni, pentru cei mulţi. Adevăratul plan al lui Liviu Dragnea a fost să guverneze în interes personal, să blocheze totul până în acest moment pentru a guverna prin interpuşi cu consecinţe nefaste asupra României. PSD a pierdut sprijinul oamenilor din momentul în care a decis că interesul personal este mai presus decât mandatul pe care l-au oferit cetăţenii, cetăţenii au votat ca PSD, ALDE şi alte partide (...) să guverneze în interes public, nu să ameninţe cu suspendarea. (...) Sper ca în aceste zile PSD să se gândească la faptul că a primit un mandat de la cetăţeni, să se gândească la faptul că România poate să fie condusă de un om care să respecte şi PSD şi interesul celor mulţi”, a afirmat Turcan.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close