Antena 3 CNN Politică Primarul Robert Negoiță, apel către primarul Capitalei Nicușor Dan: "Să se trezească și să acționeze!"

Primarul Robert Negoiță, apel către primarul Capitalei Nicușor Dan: "Să se trezească și să acționeze!"

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a făcut astăzi un apel către Primarul General Nicușor Dan pentru a iniția o acțiune în instanță de recuperare a suprafeței retrocedate din parcul IOR.

Primarul Robert Negoiță, apel către primarul Capitalei Nicușor Dan: "Să se trezească și să acționeze!"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2023   •   12:16

Edilul a fost în zona retrocedată și a declarat că este o urgență rezolvarea acestei probleme pentru că zona verde se degradează pe zi ce trece, interesul proprietarilor fiind acela de a scăpa de copacii de acolo pentru a construi.

"Domnul Nicușor Dan a zis acum mai bine de 2 luni că are nevoie de 6 săptămâni să analizeze dosarul pus la dispoziție de Primăria Sectorului 3 împreună cu ong-urile de protecția mediului din București. Au trecut demult cele 6 săptămâni și mă întreb ce e de analizat în condițiile în care deja o instanță a spus că retrocedarea este ilegală. Primarul General este singurul care poate iniția o nouă acțiune în instanță pentru ca acest spațiu verde să revină în folosința cetățenilor Sectorului 3. Fac apel la primarul Capitalei să se trezească și să acționeze", a declarat Robert Negoiță.

Citeşte şi: Palmierii scoși din rădăcini de Nicușor Dan au ajuns la Primăria Sectorului 3. Robert Negoiță: "Este foarte trist ce se întâmplă în acest oraș"

Spațiul verde a fost retrocedat în 2005 prin decizia Primarului General, dispoziție pe care Primăria Sectorului 3 a contestat-o, în dezacord cu proprietarul terenului, dar și cu Primăria Generală care, în toți cei 10 ani de procese, a susținut în fața instanței păstrarea dispoziției de retrocedare emise în 2005.

"În primă instanță, judecătorii au dat dreptate Primăriei Sectorului 3, considerând că retrocedarea s-a făcut ilegal, însă chiar Primăria Capitalei alături de proprietar a contestat decizia și procesul a fost pierdut.

Concret, fără a intra pe fond, a doua instanţă a considerat că, atât timp cât Primăria Sectorului 3 nu era nici proprietar, nici administrator al terenului, doar Primăria Municipiului Bucureşti, care la acea dată era proprietar şi administrator al celor 12 hectare, poate solicita anularea dispoziţiei nr. 4333/18.05.2005 ("Dispoziţia de restituire în natură") a Primarului General.

Așadar, singura instituție care ar avea acum dreptul să conteste este Primăria Municipiului București", se arată într-o informare a Primăriei Sectorului 3.

×
Subiecte în articol: Robert Negoita Nicușor Dan București
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close