Antena 3 CNN Politică Principele Radu Duda, candidat la preşedinţie, vrea să aibă o campanie electorală model

Principele Radu Duda, candidat la preşedinţie, vrea să aibă o campanie electorală model

Principele Radu Duda, candidat la preşedinţie, vrea să aibă o campanie electorală model
Sursa foto: principele radu
19 Apr 2009   •   13:48

Principele Radu a declarat că deşi în ultimii ani a fost victima unor atacuri politice, campania electorală pe care o va desfăşura va fi una curată, un model pentru toţi candidaţii la un astfel de mandat, de preşedinte al unui stat democrat.
?Rostul pentru care m-am angajat într-o astfel de situaţie publică, mai puţin obişnuită pentru un membru al Familiei Regale, a fost acela de a da un exemplu, un model pentru modul cum oamenii pot fi puşi împreună şi un model de continuitate şi respect, deşi sunt atacat în permanenţă de 12 ani?, a declarat presei principele, sosit sâmbătă la Iaşi.
Principele Radu a susţinut că neutralitatea, competenţa şi echilibrul pe care un membru al Familiei Regale le aduce, importanta reputaţie internaţională a Familiei şi exerciţiul de până acum îl recomandă pentru o astfel de candidatură.
?În ultimii opt ani am acţionat în primul rând în susţinerea intereselor statului român, nu în interes politic. Cât am fost reprezentant special al Guvernului am făcut eforturi pentru consolidarea statului român şi a naţiunii, a intereselor naţionale româneşti? a afirmat principele Radu.
Pe 9 aprilie, Principele Radu şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al României, precizând că va candida ca independent, ?dezlegat de obligaţiile de partid?, ceea ce reprezintă, în opinia sa, garanţia exercitării nealterate a mandatului. În acelaşi discurs, el a susţinut că nu îşi propune restaurarea monarhiei, ?schimbarea formei de guvernământ într-o democraţie nefiind atributul şefului statului, ci fiind decisă doar de întreaga naţiune?.

Agerpres

×
Subiecte în articol: principele radu campanie electorala
Parteneri
Ultimul mesaj al lui Xi Jinping către Putin
x close