Antena 3 CNN Politică Protest masiv al angajaților din Sănătate, în București. Ministrul Muncii a promis că va avea un dialog cu ei

Protest masiv al angajaților din Sănătate, în București. Ministrul Muncii a promis că va avea un dialog cu ei

Sute de angajați din Sănătate protestează pentru a treia zi, în București. Oamenii, veniți din toată țara, vor sta de vorbă cu Ministrul Muncii despre nemulțumirile lor.

Protest masiv al angajaților din Sănătate, în București. Ministrul Muncii a promis că va avea un dialog cu ei
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Cristina Ştefan    |    Ioana Mircea    |    08 Feb 2023   •   12:27

Medicii și ceilalți angajați din Sănătate s-au adunat din toată țara, în cadrul unui protest, la București. În ciuda vremii urâte de afară, aceștia nu au renunțat și au venit în număr și mai mare în a treia zi de proteste.

Aproximativ 800 de angajați din spitale și asistenți sociali au fost la Partidul Național Liberal, unde au lăsat o listă cu revendicări.

Angajații unităților medicale îi susțin pe sindicaliști. În scurt timp aceștia vor pleca spre sediul Partidului Social Democrat, acolo unde sindicaliștii au primit o promisiune din partea ministrului Muncii. Marius Budăi a promis că se va întâlni astăzi cu aceștia pentru a avea un dialog și pentru a încerca să îi ajute și a spus că va ține cont de revendicările lor.

Citește și: Protest de amploare în faţa Guvernului: Reprezentanţii SANITAS cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaţilor din Sănătate

Principalele nemulțumiri ale angajaților sunt legate de salarii. Aceștia vor creșterea veniturilor cu 15 %, spunând că nu se mai vor descurca din cauza acestui val de scumpiri, însă vor și o finanțare mai bună a spitalelor. Ei spun că dacă nu se vor lua măsuri în perioada următoare, tratamentele bolnavilor ar putea fi în pericol.

 

×
Subiecte în articol: Protest Sanatate Ministrul Muncii
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close