Antena 3 CNN Actualitate Protest de amploare în faţa Guvernului: Reprezentanţii SANITAS cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaţilor din Sănătate

Protest de amploare în faţa Guvernului: Reprezentanţii SANITAS cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaţilor din Sănătate

Federația Sanitas protestează timp de trei zile în fața Guvernului. Aceștia cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaților din Sănătate și Asistență socială.

Protest de amploare în faţa Guvernului: Reprezentanţii SANITAS cer mărirea cu 15% a salariilor tuturor angajaţilor din Sănătate
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ştefan Petrică    |    06 Feb 2023   •   12:16

Angajații din Sănătate protestează astăzi în Piața Victoriei, de unde vor pleca în marș spre trei spitale din București.

Sindicaliștii se plâng că inflația le mănâncă veniturile, cer majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă.

Aceștia au solicitat majorarea salariilor cu 15 % ca urmare a inflației, însă și o finanțare mai corectă a unităților medicale și a instituțiilor din asistența socială.

Angajații din spitale și de asistență socială spun că dacă cei de la Guvern nu vor veni cu un răspuns, ar putea să apeleze la o grevă de avertisment, ceea ce ar însemna că se va întrerupe activitatea din sistemul medical și din asistență socială, timp de două ore. Activitatea va fi asigurată la doar 30% din capacitate.

Citește și: Proteste în România educată. Profesorii cer bani de salarii în fața Guvernului

Protestele continuă şi în următoarele două zile, însă dacă nu vor avea un dialog cu Guvernul, sindicaliștii spun ca vor continua între patru și șapte zile.

Sindicaliștii vor ajunge și la spitalele Matei Balș, Colentina, Sfântul Ștefan, în semn de solidaritate pentru cadrele medicale care lucrează în aceste instituții medicale.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close