Antena 3 CNN Politică PSD, tot mai aproape de o alianţă cu Pro România lui Ponta şi ALDE. Surse: Două voci din PSD se opun

PSD, tot mai aproape de o alianţă cu Pro România lui Ponta şi ALDE. Surse: Două voci din PSD se opun

PSD este tot mai aproape de o alianţă la parlamentare cu Pro România, partidul lui Victor Ponta, şi ALDE, formaţiunea lui Călin Popescu-Tăriceanu, partid care este pe cale să dispară de pe scena politică din cauza valului mare de plecări.

PSD, tot mai aproape de o alianţă cu Pro România lui Ponta şi ALDE. Surse: Două voci din PSD se opun
Sursa foto: Colaj foto
de M.Z.    |    05 Mar 2020   •   11:39

Subiectul a fost discutat în ședința informală care a avut loc miercuri în biroul lui Marcel Ciolacu. 

Iniţial, cei mai mulţi lideri PSD şi-ar fi dorit ca partidul să nu facă alianţă cu Pro România, însă acum cei mai mulţi preşedinţi de organizaţii judeţene s-au exprimat în favoarea unei astfel de alianţe.

Singurii care s-au împotrivit în continuare, potrivit unor surse din PSD, sunt Claudiu Manda şi Mihai Tudose, șefii de campanie ai social-democraţilor.

Ei au spus că nu doresc sub nicio formă o colaborare cu fostul premier Victor Ponta.

Cei mai mulţi din CExN doresc însă ca PSD să încheie nu numai o alinaţă cu Pro România, dar şi cu cei de la ALDE, şi nu numai la alegerile locale, ci şi la alegerile parlamentare.

Victor Ponta a anunţat deja că, în urma unor discuţii avute cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, social-democraţii şi cei de la ALDE vor încheia o alianţă în cel puţin 5-6 judeţe, unde vor avea candidaţi comuni la alegerile locale.

Neînţelegeri sunt acum însă legate de câte locuri să ofere PSD la alegerile parlamentare, pentru că, potrivit unor surse de la vârful PSD, Victor Ponta şi-ar dori un raport de 3-1. Social-democraţilor nu le convine însă, pentru că numărul de mandate pe care-l vor obţine în viitoarea legislatură va fi mai mic decât în acest moment.

Criza profundă în ALDE. Încă 200 de membri au părăsit partidul lui Tăriceanu

Informaţia că ALDE e în pericol să dispară de pe scena politică a apărut săptămâna trecută, după noile plecări din alianţă. Înainte de alegerile locale, tot mai multe organizaţii din ţară se destramă, iar situaţia nu stă prea bine nici la nivel central.

Un "greu" al ALDE s-a dus la PNL. Toma Petcu: Partidul meu dă semnale contradictorii, iar acest fel de a face politică nu mă reprezintă

Ce declara deputatul ALDE Toma Petcu, trecut acum la PNL, în 2018: S-a oficializat slugărnicia PNL față de Iohannis/ Orban a „eșuat ca lider de partid”

PSD, la un pas de alianţă cu Pro România şi ALDE

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Victor Ponta alianta
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close