Antena 3 CNN Politică PSD are Cioroianul său: Gabriela Creţu acuză excluderea sa de pe eurolista partidului

PSD are Cioroianul său: Gabriela Creţu acuză excluderea sa de pe eurolista partidului

PSD are Cioroianul său: Gabriela Creţu acuză excluderea sa de pe eurolista partidului
Sursa foto: Gabriela Creþu
03 Apr 2009   •   16:41

Europarlamentarul PSD Gabriela Creţu a acuzat, vineri, conducerea partidului că a fost exclusă fără nici o explicaţie de pe lista candidaţilor social-democraţi pentru alegerile europarlamentare, unde, susţine ea, ocupa un loc eligibil. Surse din cadrul PSD susţin însă că ea a plătit poliţele pentru păcatele soţului, liderul PSD de Vaslui Dumitru Buzatu, care nu a fost uitat de preşedintele Mircea Geoană pentru sprijinul acordat în repetate rânduri lui Adrian Năstase în cadrul alegerilor interne din trecut.
"Nu sunt trecută pe listă. Nu mi-a căzut deloc bine, aveam atât de multe proiecte, planuri şi destule lucruri de făcut. Sunt dezamăgită şi încerc să înţeleg care au fost motivele. Personal, nu-mi reproşez nimic. Am muncit foarte mult, am avut o activitate bogată ca europarlamentar (...). Suntem în capitalism, iar în capitalism sunt doi duşmani, munca şi ideile, deci era normal să nu fiu trecută pe listă. Poate, într-un fel e mai bine, decât să mă fi trecut pe locul 14 sau 15, mai bine că nu m-au trecut deloc?, a declarat Gabriela Creţu, la Vaslui.
Membră a organizaţiei PSD Vaslui, Gabriela Creţu a fost deputat în Parlamentul României în legislatura trecută. Ea a afirmat că acum se gândeşte chiar să se întoarcă la catedra de ştiinţe sociale
Sursele citate ne-au declarat că Buzatu a fost unul dintre cei care au contribuit decisiv la instalarea lui Năstase în fruntea Consiliului Naţional al PSD la alegerile interne din anul trecut, gest pentru care nu a fost iertat de conducerea partidului. Astfel, Geoană a preferat ieri la Comitetul executiv naţional al PSD să-l instaleze pe omul lui Iliescu, trezorierul partidului Aristide Roibu pe locul 13 pe listă şi să dea locul eligibil al Gabrielei Creţu protejatei lui Hrebenciuc, Minodora Cliveti.
Pus în faţa evidenţei, soţul, Dumitru Buzatu ar fi încercat să ia cuvântul în şedinţă pentru a protesta, dar ridicarea sa de mână a fost ignorată de Geoană. Învins, liderul filialei vasluiene a preferat să nu mai insiste, susţin sursele citate.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close