Antena 3 CNN Politică PSD caută ministru la Justiție. LISTA cu cei care i-ar putea lua locul Anei Birchall

PSD caută ministru la Justiție. LISTA cu cei care i-ar putea lua locul Anei Birchall

PSD caută ministru la Justiție. LISTA cu cei care i-ar putea lua locul Anei Birchall
de M.Z.    |    13 Feb 2017   •   10:32

Premierul Sorin Grindeanu trebuie să găseasă un nou ministru al Justiţiei. Potrivit împărțirii de la început de mandat, portofoliul revine celor de la PSD, dar premierul a invocat deja posibilitatea unui ministru technocrat

Este posibil ca membrii coaliţiei să se reunească luni în şedinţă, însă nu a fost stabilit nimic clar până la această oră. 

Printre numele care ar fi luate în calcul până în acest moment pentru portofoliul de la Justiției se numără Eugen Nicolicea, Daniel Florea - primarul sectorului 5, Dana Gîrbovan - preşedintele UNJR sau judecătorul Dan Lupașcu.

Deși portofoliul de la Justiției revine PSD, asta nu înseamnă că ALDE nu ar dori să-și încerce norocul și, în acest sens, se gândesc la europarlamentarul Norica Nicolai sau Steluța Cătăniciu.

De asemenea, o altă ipoteză ar fi ca Ana Birchall să rămână cu acel portofoliu și să fie numit altcineva la ministerul pe care ea îl conduce acum, cel pentru Afaceri Europene.

Premierul Sorin Grindeanu este cel care va avea ultimul cuvânt. Șeul Guvernului a mai spus că și-ar dori un magistrat care să nu fie înregimentat politic.

Pe 9 februarie, Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a fost propusă și ministru interimar la Justiție, după demisia lui Florin Iordache

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close