Antena 3 CNN Politică Este oficial! PSD nu va merge astăzi la consultările de la Cotroceni

Este oficial! PSD nu va merge astăzi la consultările de la Cotroceni

Partidul Social Democrat nu va merge astăzi la consultările cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Este oficial! PSD nu va merge astăzi la consultările de la Cotroceni
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    22 Dec 2020   •   10:05

Este vorba despre o decizie de ultim moment, la propunerea președintelui formațiunii, Marcel Ciolacu, ca Partidul Social Democrat să nu se prezinte astăzi la consultările care au fost convocate de șeful statului la Palatul Cotroceni.

PSD, având cel mai mare număr de deputați și senatori în Parlamentul României, a fost chemat primul la Cotroceni, însă, cu toate acestea, potrivit unor surse din coaliția de centru-dreapta, cei patru lideri ai formațiuni politice majoritare, PNL, USR PLUS și UDMR, vor merge împreună la ora 15.30 la Palatul Cotroceni, cu propunerea ca Florin Cîțu să fie premierul României. 

Așadar, social-democrații au luat decizia de a nu se prezenta, având în vedere că propunerea lor, ca Alexandru Rafila să fie șeful Guvernului, nu va fi acceptată de Klaus Iohannis, ținând cont de majoritatea deja formată în jurul lui Florin Cîțu. 

Klaus Iohannis i-a cerut lui Ludovic Orban să încheie repede negocierile pentru formarea Guvernului până de Crăciun - surse

Președintele ar vrea ca Florin Cîțu să fie instalat la Palatul Victoria cât mai repede pentru a începe campania de vaccinare programată pentru data de 27 decembrie. Klaus Iohannis vrea să convoace partidele la consultări, marți, pentru ca plenul reunit al Parlamentului să fie convocat marți seara, iar Florin Cîțu să primească votul de învestitură.

Marcel Ciolacu, prima reacție după ce a aflat că Florin Cîțu va fi premier

Marcel Ciolacu a reacționat, după ce cei trei lideri ai coaliției de centru-dreapta au anunțat încheierea negocierilor pentru constituirea guvernului, dar și numele premierului propus, mai exact Florin Cîțu. Liderul PSD afirmă despre Cîțu că este "un premier de paie ținut în lesă de Orban".

"Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni. Foamea de funcții a lui Orban și Barna a învins interesul pentru soluțiile reale de a scoate România din criza sanitară și economică.

Niște hiene politice care nu vor face nicio reformă! Un premier de paie ținut în lesă de Orban. Și doi vicepremieri care aveau nevoie de niște birouri, că de coordonat nu vor coordona nimic!", a scris Marcel Ciolacu, vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

 

 

×
Subiecte în articol: PSD consultari Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close