Antena 3 CNN Politică PSD dă în judecată Primăria Capitalei: "Infractorul Nicușor Dan nu are niciun spital!"

PSD dă în judecată Primăria Capitalei: "Infractorul Nicușor Dan nu are niciun spital!"

Grupul de consilieri generali din partea PSD au anunțat marți, după ședință extraordinară a Consiliului General din București, că vor acționa în judecată Primăria Capitalei dacă nici vineri nu se va lua în considerare cererea de finanțare a spitalelor de către Primăria Generală.

PSD dă în judecată Primăria Capitalei: "Infractorul Nicușor Dan nu are niciun spital!"
de Georgiana Adam    |    23 Feb 2021   •   15:58

Grupul de consilieri generali au cerut convocarea de urgență a consiliului pentru a supune la vot preluarea spitalelor Grigore Alexandrescu, Floreasca, Spitalul de Oftalmologie și cel de Chirurgie Plastică și Arsuri.

După ce au ieșit din ședință, Aurelian Bădulescu, consilier PSD, a facut câteva precizări:

"Am decis, împreună cu consilierii generali PSD, în conformitate cu prevederile Codului Administrativ, să solicităm astăzi, în cadrul unei ședințe de consoliu general, emiterea unui proiect de hotărâre prin care Guvernul Rmaniei să permită trecerea celor patru spitale care nu sunt administrate în acest moment.

Am stabilit că acest proiect care astăzi nu a făcut deliciul și preocuparea dreptei unite, în ședința de vineri, să fie introdus astfel încât să putem lua în discuție rezolvarea acestei probleme." a declarat acesta.

Consilier general PSD: Infractorul Nicușor Dan nu are niciun spital

"Dacă nici vineri nu se va întâmplă acest lucru ne vom adresa unei instanțe de judecată care să constate că hotărârea care a fost dată în plenul consiliului local al Sectorului 1 a fost ilegală. Astfel încât să se poată continuă finanțarea celor patru spitale cu importantă esențială nu numai pentru București, cât și pentru țară.

Aceste spitale vin în administrarea Primăriei Municipiului București. Infractorul Nicușor Dan nu are niciun spital și nu are nicio atribuție decât să execute ceea ce, prin buget, stabilește Consiliul General." a mai spus consilierul Bădulescu.

De ce au rămas cele patru spitale fără finanțare

Fostul primar general, Gabriela Firea, senator PSD, a anunțat că marți are loc o ședință extraordinară a Consiliului General, convocată de consilierii PSD, la care se discută preluarea la Primaria București a patru spitale din sectorul 1.

Semnele de întrebare erau multe asupra acestei situații, mai ales pentru că Nicușor Dan a declarat că ar putea prelua spitalele dacă ar primi și bani pentru acest demers, pentru câteva luni.

La începutul lunii februarie, Clotilde Armand, se apăra și spunea că decizia este una legală și susținută de Guvernul României prin intermediul unei decizii din 2010 care spunea că spitalele sunt finanțate de stat. Totodată aceasta amintea și de o decizie a curții de conturi.

La acel moment, mai mulți consilieri locali, generali, parlamentari PSD printre care și Gabriela Firea au contestat această decizie pornind un proces în contencios administrativ la Tribunalul București, dar i-au cerut și Prefectului Capitalei să tranșeze această problemă.

Gabriela Firea, război cu Clotilde Armand: A depus plângere împotriva retragerii finanțării pentru cele patru spitale din București

"Am depus la Prefectura Capitalei Plângere prealabilă pentru revocarea Hotărârii consilierilor PNL, USR - Plus, PMP, la inițiativa noului primar al Sectorului 1, un om politic iresponsabil, fārā milă de oameni, de a tăia finanțarea a 4 mari și importante spitale," a scris Gabriela Firea, miercuri, pe Facebook.

"Nu ne oprim aici!", a anunțat fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, precizând că va apela și la Justiție dacă prefectul nu va da un răspuns favorabil plângerii formulate.

"După audiență de azi, la prefectul Municipiului București, în funcție de răspuns, îi vom apāra pe cetățenii care au nevoie să fie diagnosticați și tratați la aceste spitale și în contencios  - administrativ, la Tribunalul București. Oamenii politici fără pic de responsabilitate trebuie să fie sancționați."

×
Subiecte în articol: PSD primaria capitalei
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close