Antena 3 Politică PSD: „Iohannis nu înţelege economie. Nu ştie să citească un buget”

PSD: „Iohannis nu înţelege economie. Nu ştie să citească un buget”

de S.T.    |    08 Mar 2019   •   15:26
PSD: „Iohannis nu înţelege economie. Nu ştie să citească un buget”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Partidul Social Democrat

PSD susţine că preşedintele Klaus Iohannis „nu înţelege economie”, „nu ştie să citească un buget”, dar blochează actuala guvernare, „în loc să-şi ceară scuze”, după ce Curtea Constituţională i-a respins sesizarea împotriva Legii bugetului.

„În loc să îşi ceară scuze, după ce Curtea Constituţională i-a respins sesizarea împotriva Legii Bugetului, Iohannis se încăpăţânează să blocheze guvernarea PSD, în speranţa că cetăţenii nu vor vota acest partid la viitoarele alegeri (...). În realitate, Iohannis nu înţelege economie. A dovedit-o chiar miercuri, când ne-a arătat că nu ştie să citească un proiect de buget. Spunea că administraţiile locale vor primi cu un miliard de lei mai puţin, deşi în realitate proiectul de buget propune cu 4,6 miliarde în plus”, potrivit unui comunicat al PSD.

Social-democraţii mai afirmă că problema reală a comunităţilor locale nu e bugetul propus de PSD, care alocă bani în plus, „ci faptul că Iohannis a blocat bugetul”.

„Problema reală a comunităţilor locale nu e bugetul propus de PSD, care alocă bani în plus, ci faptul că Iohannis a blocat bugetul. Din acest motiv, aleşii locali nu pot colecta 100% din impozitul pe venit, ci doar 71,5%, cum era prevăzut în bugetul pe anul trecut. Tot din cauza lui Iohannis, primarii nu pot începe investiţiile noi, în valoare de circa 5 miliarde lei”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

„Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El nu a dorit să comenteze decizia Curţii Constituţionale cu privire la Legea bugetului de stat, însă a subliniat că bugetul pe anul 2019 este bazat pe cifre false şi l-a catalogat din nou drept unul al „ruşinii naţionale”.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close