Antena 3 CNN Politică PSD, declarație de război pentru Klaus Iohannis, după refuzul inițial de a participa la consultări

PSD, declarație de război pentru Klaus Iohannis, după refuzul inițial de a participa la consultări

Marcel Ciolacu a declarat, marți, că Partidul Social Democrat ”va intra total în opoziție”, și că nu se va prezenta la consultările de la Cotroceni.

PSD, declarație de război pentru Klaus Iohannis, după refuzul inițial de a participa la consultări
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    22 Dec 2020   •   12:36

„Am decis ca astăzi, Partidul Social Democrat să nu se prezinte la consultările de la Cotroceni. Gașca pierzătorilor a creat o majoritate de conjunctură, acest nou CDR, care nu are legitimitate în ceea ce privește voturile românilor și opțiunea românilor pentru funcția de prim-ministru.

Așa cum am mai spus, PSD va intra total în opoziție. Vom face o opoziție dură, cum merită românii să fie reprezentați de către Partidul Social Democrat și vedem că actualul CDR nu are nicio soluție nici pentru criza sanitară, nici pentru criza economică.

În continuare, așteptăm Programul de guvernare al noului CDR și bugetul de stat care cu siguranță va fi un buget al austerității”, a fost declarația lui Marcel Ciolacu. 

”Le urăm succes!”

Întrebat de ce un „boicot” în locul unei noi propuneri oficiale de premier în fața lui Klaus Iohannis, Ciolacu a precizat că „președintele Iohannis a fost purtătorul de cuvânt și vârful de lance al PNL în timpul campaniei electorale. Mai mult, s-a antepronunțat ce coaliție dorește să conducă România: coaliția pierzătorilor și să fie un nou guvern al său. Le urăm succes!”. 

Președintele Klaus Iohannis reia consultările cu partidele politice parlamentare în vederea desemnării premierului, astfel că le-a invitat la Palatul Cotroceni, marți, începând cu ora 15.00.

Klaus Iohannis i-a cerut lui Ludovic Orban să încheie repede negocierile pentru formarea Guvernului până de Crăciun - surse

Președintele ar vrea ca Florin Cîțu să fie instalat la Palatul Victoria cât mai repede pentru a începe campania de vaccinare programată pentru data de 27 decembrie. Klaus Iohannis vrea să convoace partidele la consultări, marți, pentru ca plenul reunit al Parlamentului să fie convocat marți seara, iar Florin Cîțu să primească votul de învestitură.

Marcel Ciolacu, prima reacție după ce a aflat că Florin Cîțu va fi premier

Marcel Ciolacu a reacționat, după ce cei trei lideri ai coaliției de centru-dreapta au anunțat încheierea negocierilor pentru constituirea guvernului, dar și numele premierului propus, mai exact Florin Cîțu. Liderul PSD afirmă despre Cîțu că este "un premier de paie ținut în lesă de Orban".

"Șandramaua pierzătorilor se va prăbuși asurzitor în doar câteva luni. Foamea de funcții a lui Orban și Barna a învins interesul pentru soluțiile reale de a scoate România din criza sanitară și economică.

Niște hiene politice care nu vor face nicio reformă! Un premier de paie ținut în lesă de Orban. Și doi vicepremieri care aveau nevoie de niște birouri, că de coordonat nu vor coordona nimic!", a scris Marcel Ciolacu, vineri seară, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close