Antena 3 CNN Politică PSD, la a doua moţiune împotriva lui Vlad Voiculescu: "Când veţi vota, gândiţi-vă că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră"

PSD, la a doua moţiune împotriva lui Vlad Voiculescu: "Când veţi vota, gândiţi-vă că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră"

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, depusă de PSD, va fi dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor luni, 19 aprilie, şi va fi supusă votului două zile mai târziu.

PSD, la a doua moţiune împotriva lui Vlad Voiculescu: "Când veţi vota, gândiţi-vă că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră"
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    13 Apr 2021   •   17:14

PSD a depus luni, 12 aprilie, moţiunea simplă intitulată "Pentru ca românii să trăiască, Vlad Voiculescu trebuie să plece" şi a solicitat să fie dezbătută încă din timpul acestei săptămâni.

Biroul Permanent a decis însă ca dezbaterea şi votul să aibă loc săptămâna viitoare.

"Ştiu că este, poate, fără precedent în Parlament ca împotriva unui ministru să fie depusă o moţiune în aceeaşi sesiune de două ori. Adevărul este că am mai avut miniştri încurcaţi de viaţă şi de rolul pe care îl aveau la ministere, dar parcă niciodată nimeni nu s-a încurcat precum domnul Voiculescu. (...)

PSD, mesaj către deputaţii Coaliţiei: Când veţi vota, gândiţi-vă că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră

Vreau să transmit un mesaj colegilor mei din USR, PNL, UDMR, minorităţi naţionale - să vă gândiţi atunci când veţi vota moţiunea împotriva domnului Vlad Voiculescu la faptul că la Foişor puteau fi mama, tatăl, bunicul sau copilul dumneavoastră", a declarat în plenul Camerei Deputaţilor liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Simonis a precizat că, potrivit regulamentului, moţiunea trebuie dezbătută în termen de şase zile, menţionând că şedinţa trebuie stabilită în această săptămână.

Liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a replicat spunând că este vorba despre şase zile lucrătoare.

Precedenta moţiune iniţiată de PSD la adresa ministrului Vlad Voiculescu a fost respinsă în Parlament în luna februarie, cu 161 de voturi împotrivă şi 140 de voturi favorabile.

Este de remarcat, totuşi, că în favoarea moţiunii au votat semnificativ mai mulţi parlamentari decât cei 109 iniţiatori de la PSD.

PSD depune moțiune împotriva ministrului Sănătății. Ciolacu: "Vlad Voiculescu este gol atât în cap, cât și în inimă"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat, luni, depunerea unei noi moțiuni simple împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după episodul Foişor.

"Am discutat astăzi (luni - n.r.) în Biroul Politic Național despre situația absolut revoltătoare de la Spitalul Foișor. Am decis să depunem astăzi o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. 

Ținând cont de gravitatea situației, cerem ca Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca votul să se dea chiar săptămâna aceasta", a anunţat, luni, şeful social-democraţilor.

Ciolacu: Poate Cîțu vrea să ajungem pe primul loc la mortalitatea COVID, aşa s-ar justifica menținerea lui Voiculescu

Preşedintele PSD mai spune că mortalitatea din cauza pandemiei COVID a ajuns pe locul 10 pe plan mondial şi a făcut un apel la liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, să-l retragă pe Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătăţii.

"Poate domnul Cîțu dorește să ajungem pe primul loc. Doar asta ar justifica menținerea ministrului Vlad Voiculescu. Scuzele sale sunt penibile. Să ieși și să spui că cei care au fost evacuați noaptea din spitalul Foișor erau fericiți ne demonstrează că Vlad Voiculescu este gol atât în cap, cât și în inimă. 

Mai mult, am văzut mulți lideri PNL care au cerut demisia ministrului Voiculescu. Aștept să văd grupul minorităților dacă vor mai susține un asemenea impostor în fruntea Ministerului Sănătății", a adăugat liderul PSD.

×
Subiecte în articol: motiune Vlad Voiculescu PSD
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close