Antena 3 CNN Politică PSD, plângere penală pentru racolarea de primari prin șantaj de către PNL

PSD, plângere penală pentru racolarea de primari prin șantaj de către PNL

Partidul Social Democrat a depus plângerea penală la DNA pentru racolarea primarilor de către PNL. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu, în exclusivitate pentru Antena 3. Vizați sunt un ministru, un consilier al premierului Orban și secretarul general adjunct al Guvernului.

PSD, plângere penală pentru racolarea de primari prin șantaj de către PNL
Sursa foto: Hepta
de Mirabela Vasile    |    16 Aug 2020   •   23:07

Cei vizați de plângerea penală sunt: ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, și consilierul de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului, Virgil Guran.

PSD denunță constituirea unui grup infracțional organizat și șantajarea unor primari PSD pentru a-i determina să treacă la PNL.

Atac concentrat asupra primarilor PSD

"A fost un atac concentrat asupra primarilor PSD de a trece la PNL. Am avut discuții cu președinții județeni ai PSD din sud ca să vedem situația, care nu este atât de catastrofală. (...) Am depus plângere penală pe numele domnului Barbu, pe numele domnului Guran care a făcut aceleași lucruri nepermise, parcă ne-am întors în anul 1990 ca model de politică. Este dirijat de primul ministru, domnul Orban care își va primi sancțiunea prin această moțiune de cenzură. Sunt plecați mai mult primari de comună, nu este ceva catastrofal," a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu susține că moțiunea de cenzută împotriva Guvernului va trece. Președintele PSD estimează că 252 de parlamentari vor vota documentul. ”Cred că e un moment 0 în care nu mai există gri în Parlament. Există alb și negru. Acest guvern trebuie să plece.”, a spus Ciolacu.

”Prima formă a moțiunii de cenzură conținea foarte multe pagini, am ajuns la o formă de 22 de pagini. În această seară, echipa de la aprtid o să o finalizeze și mâine așa cum am promis o să o depunem. Se va numi: De la pandemie, la pandemită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor.

În acest momeiunea de cenzură este semnată de 202 parlamentari. Tot grupul PSD a semnat moțiunea. Avem discuții cu toate partidele reprezentate în Parlament. Cred că în acest moment și când se va citi moțiunea, nu cred că vor mai exista forțe politice responsibile care să nu voteze această moțiune.”, a spus Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: PSD plangere
Parteneri
Gheboasă, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri
x close