x close

Punctul de Întâlnire: Dan Şova şi Corneliu Dobriţoiu, despre procentele candidaţilor în cursa prezidenţială

de G.S.    |    24 Aug 2014   •   20:48
Punctul de Întâlnire: Dan Şova şi Corneliu Dobriţoiu, despre procentele candidaţilor în cursa prezidenţială 416 Foto: VideoNews

Apropierea alegerilor prezidenţiale a fost tema principală a emisiunii "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3. Jurnalistul a prezentat o sinteză realizată special de CSCI pentru emisiunea "Punctul de Întâlnire", cu cele mai importante date legate de alegerile prezidenţiale, de la popularitatea candidaţilor, intenţia de vot în turul I şi intenţia de vot în turul II, raportat la lunile mai, iunie şi iulie 2014. 

 
Invitaţii lui Radu Tudor au fost purtătorul de cuvânt al PSD şi vicepreşedinte al PSD, Dan Şova, şi fostul ministru al Apărării, actualmente membru al PNL, Corneliu Dobriţoiu. 
 
Dan Şova a explicat că scăderea în sondaje ale premierului Victor Ponta se datorează uzurii dar şi rupturii Uniunii, provocată de Crin Antonescu.

 
"Sondajele au fost făcute înainte de anunţarea lansării candidaturii oficiale. De la momentul Orăştie, lumea a înţeles că, cel mai probabil, Victor Ponta va candida. Intenţia de vot ar fi putut fi mai mare dacă ar fi existat certitudinea că Victor Ponta va candida. Victor Ponta a avut o uşoară scădere, lumea a înţeles, finalmente, că cel care a desfiinţat Uniunea a fost Crin Antonescu. Asta este important. Uşoara scădere se datorează şi uzurii inerente, pentru că eşti în prima linie. Eu cred că, finalmente, Victor Ponta va fi pe un trend ascendent, pentru că şi în discursul de la 29 iulie, s-a adresat românilor în general, nu unui public de stânga. Am zis că am preluat programul USL şi îl ducem mai departe. Sunt şi idei liberale."
 
De cealaltă parte, Corneliu Dobriţoiu a subliniat că astfel de sondaje reprezintă mai mult o radiografie de moment şi că multe lucruri se pot schimba, după cum a demonstrat şi istoria.


"Nedorind să duc în derizoriu efortul unei case de sondare a opiniei publice, vreau să subliniez că aceste sondaje reprezintă o radiografie de moment. În acelaşi timp, nu trebuie să uităm că, oricât de generoasă ar fi munca acestor institute, au avut loc grave accidente în momentul votului. Vreau să amintesc faptul că Adrian Năstase avea o intenţie de vot zdrobitoare şi a pierdut alegerile. Luând în considerare această cercetare, opinia mea este că stafful de campanie al candidatului nostru se va concentra pe alte elemente valorizante. România este rătăcită în tranziţie."
 
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati