Antena 3 CNN Politică PUSL demască dezastrul ecologic din Delta Dunării

PUSL demască dezastrul ecologic din Delta Dunării

Efectele operațiunilor de dragare efectuate de Ucraina pe brațul Bîstroe deja se văd în Delta Dunării. Reprezentanții Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) au dezvăluit că deja nivelul apei a scăzut semnificativ pe brațul Sulina.

PUSL demască dezastrul ecologic din Delta Dunării
Sursa foto: Facebook | Partidul Umanist Social Liberal PUSL Sediul Central
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2023   •   16:52

Lavinia Șandru, coordonator comunicare PUSL, a făcut și un apel la autoritățile române să ia atitudine, pentru a salva Delta Dunării, un adevărat tezaur nu doar al României, ci al întregii lumi.

"Ce se va întâmpla cu restul vietăților, care vor rămâne în Delta Dunării fără apă, în momentul în care Canalul Bîstroe va ajunge la o adâncime de opt metri. Pentru că autoritățile ne spun că nivelul apei pe brațul Sulina a scăzut cu 70 de centimetri. Sunt încălcate șapte tratate și convenții internaționale. Ce face România? Ce se întâmplă cu Delta Dunării?

Nu vom mai avea apă deloc, în partea de nord a Deltei, când Bîstroe va funcționa la capacitate maximă. Vrem sau nu să ne apărăm acest ecosistem cu care ne mândrim? Haideți să nu stăm cu mâinile în sân, oamenii s-au săturat de vorbe, au nevoie de fapte concrete", a spus Lavinia Șandru. 

Comisia Europeană i-a cerut explicații Ucrainei în scandalul Bîstroe, însă Kievul a răspuns că efectuează doar lucrări de dragaj operațional și că nu s-au efectuat și nici nu se vor efectua lucrări majore.

? Lavinia Șandru, coordonator comunicare al PUSL: “Dacă se continuă dragarea pe Canalul Bâstroe, rămânem cu peștii pe mal? Ce e de făcut? Fapte, nu vorbe!” ?

Publicată de Partidul Umanist Social Liberal PUSL Sediul Central pe Miercuri, 22 februarie 2023

×
Subiecte în articol: PUSL Lavinia Sandru Bîstroe
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close