Antena 3 CNN Politică Radu Tudor: "Este posibil ca Ungaria să fie sancţionată de UE, pentru cum gestionează criza refugiaţilor"

Radu Tudor: "Este posibil ca Ungaria să fie sancţionată de UE, pentru cum gestionează criza refugiaţilor"

Radu Tudor: "Este posibil ca Ungaria să fie sancţionată de UE, pentru cum gestionează criza refugiaţilor"
19 Sep 2015   •   18:32
Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a criticat dur gestul Ungariei de a ridica garduri la graniţă. Aurescu a explicat că un astfel de gest este "autist" şi nu se încadrează în spiritul european. 
 
"În opinia mea, ridicarea de garduri, care să delimiteze de restul, este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil, în afara spritului european. În schimb, România este frontieră externă a Uniunii Europene şi a NATO şi avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte."
 
Realizatorul emisiunii Punctul de Întâlnire, Radu Tudor, a explicat că reacţia lui Aurescu, cunoscut pentru poziţiile sale moderate, este relevantă în context european.
 
"Ne-am obişnuit cu reacţii cât se poate de moderate, dar profesioniste din partea domnului Aurescu. Înseamnă că i-a ajuns şi lui cuţitul la os, că administraţia de la Budapesta a mers prea departe. Cred că mai e un lucru. Aurescu reacţionează în urma unor consultări cu liderii europeni şi eu anticipez faptul că în săptămâna care urmează Ungaria ar putea să primească o sancţiune din partea UE, pentru modul absolut nedemocratic în care a gestionat problema refugiaţilor. Astăzi Budapesta dă dureri de cap pe continent, încearcă să se înconjoare de sârmă ghimată şi să facă o notă discordantă proastă, de tip sovietic, în raport cu celelalte state. Eu aş favoriza ideea conform căreia Bogdan Aurescu a făcut această reacţie în urma consultării cu liderii europeni", a explicat Radu Tudor. 
 

×
Subiecte în articol: radu tudor reactie MAE
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close