Antena 3 CNN Politică Ministrul de Externe, despre gardurile ridicate de Ungaria: "Un gest autist şi inacceptabil"

Ministrul de Externe, despre gardurile ridicate de Ungaria: "Un gest autist şi inacceptabil"

Ministrul de Externe, despre gardurile ridicate de Ungaria: "Un gest autist şi inacceptabil"
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Sep 2015   •   18:26

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a criticat dur gestul Ungariei de a ridica garduri la graniţă. Aurescu a explicat că un astfel de gest este "autist" şi nu se încadrează în spiritul european. 

 
"În opinia mea, ridicarea de garduri, care să delimiteze de restul, este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil, în afara spritului european. În schimb, România este frontieră externă a Uniunii Europene şi a NATO şi avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte."
 
"În ce priveşte migraţia, am reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE, care să abordeze toate dimensiunile acestei problematici, mai ales să încercăm să găsim soluţii pentru gestionarea la sursă, în statele de origine a problemei migraţiei", a explicat Aurescu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă de la sediul Ministerului Afacerilor Externe. 

Chiar sâmbătă, Ungaria a finalizat construcţia unui gard de sârmă ghimpată pe un segment de 41 de kilometri al frontierei ungaro-croate, în încercarea de a opri valul de imigranţi
 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close