Antena 3 CNN Politică Radu Tudor lansează ipoteza că PNL ar putea fi preluat de Dacian Cioloș

Radu Tudor lansează ipoteza că PNL ar putea fi preluat de Dacian Cioloș

Radu Tudor lansează ipoteza că PNL ar putea fi preluat de Dacian Cioloș
de M.Z.    |    28 Sep 2016   •   13:21

Analistul politic Radu Tudor a lansat ipoteza că PNL ar putea fi preluat de Dacian Cioloș, după ce copreședintele partidului, Vasile Blaga, a demisionat miercuri din funcție.

”Cu toată prețuirea pentru Alina Gorghiu, nu cred că va reuși să emane aceeași autoritate de lider de partid pe care a emanat-o Vasile Blaga”, a spus Radu Tudor, miercuri, la Antena 3.

Copreședintele PNL Vasile Blaga și-a depus demisia, miercuri, de la șefia partidului.

Copreședintele PNL Vasile Blaga, pus miercuri sub control judiciar, este acuzat că a primit 700.000 euro, bani pentru partid, atunci când era secretar genaral al formațiunii, potrivit unui comunicat al DNA.

În același dosar cu el, este implicat și fostul primar de la Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis Pinalti. Cei doi sunt urmăriți penal, alături de reprezentantul unei societăți comerciale.

Vasile Blaga este acuzat de trafic de influență, fără luare de mită.

Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 - 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum şi de la Ştefan Gheorghe a sumei de 500.000 euro, despre a căror provenienţă avea cunoştinţă.

În dosar, sunt urmăriţi penal Gheorghe Ştefan, la data faptelor vicepreşedinte al unui partid aflat la guvernare şi primar al municipiului Piatra Neamţ, pentru trafic de influenţă şi folosirea influenţei funcţiei de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi Horaţiu Bruno Berdilă, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru cumpărare de influenţă. 

Procurorii susţin că, în 2009, în cadrul formaţiunii politice aflate la guvernare, a existat o înţelegere vădită între persoane cu funcţii de conducere - secretarul general Vasile Blaga şi vicepreşedintele Gheorghe Ştefan -, în sensul obţinerii de bani pentru partid.

×
Subiecte în articol: vasile blaga radu tudor Dacian Cioloş

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close