Antena 3 CNN Politică Ramona Mănescu: „Foarte probabil, România va trebui să nominalizeze o femeie pentru postul de comisar european. Luminița Odobescu are multă experienţă”

Ramona Mănescu: „Foarte probabil, România va trebui să nominalizeze o femeie pentru postul de comisar european. Luminița Odobescu are multă experienţă”

Ramona Mănescu: „Foarte probabil, România va trebui să nominalizeze o femeie pentru postul de comisar european. Luminița Odobescu are multă experienţă”
25 Iul 2019   •   22:07

Ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a declarat, joi, că foarte probabil România va trebui să nominalizeze o femeie pentru postul de comisar european care îi revine, apreciind că ambasadoarea ţării noastre la Uniunea Europeană, Luminiţa Odobescu, are foarte multă experienţă şi a dovedit că poate gestiona lucruri foarte complicate. 

Citește Și Ramona Mănescu, despre votul din Diaspora: „Fac un apel să se înscrie cât mai mulți români pe listele de vot. Este o cheltuială în plus pentru statul român”


„Am auzit, poate din aceleaşi surse. (...) După cum s-au aşezat lucrurile este foarte probabil ca România să trebuiască să nominalizeze o femeie. Asta este foarte clar, au mai rămas foarte puţine poziţii, au mai rămas 13 din care 10, conform balanţei de gen, trebuie să fie femei. S-ar putea ca României să i se impună şi de data aceasta să nominalizeze o femeie, ceea ce nu ar fi rău, nu ar fi o problemă. Luminiţa Odobescu este un ambasador cu foarte multă experienţă şi un om care a dovedit că poate gestiona lucruri foarte complicate”, a precizat Ramona Mănescu, întrebată cum comentează informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora ambasadoarea Luminiţa Odobescu ar putea să fie următorul comisar european din partea României. 

Întrebată dacă există mai multe nume vehiculate pentru această poziţie, Mănescu a răspuns că nu ştie, dar că este posibil. 

„Orice este posibil. (...) Decizia este la premier şi preşedinte, dar este foarte important să fie un om cu experienţă şi un om care într-adevăr să fie respectat acolo, la Bruxelles, iar Luminiţa cred că este foarte respectată”, a declarat ministrul de Externe. 

Citește Și Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, despre președinția Consiliului UE: „România a închis dosare grele”

×
Subiecte în articol: comisar european ramona manescu

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close