Antena 3 CNN Actualitate Social Ramona Mănescu, despre votul din Diaspora: „Fac un apel să se înscrie cât mai mulți români pe listele de vot. Este o cheltuială în plus pentru statul român”

Ramona Mănescu, despre votul din Diaspora: „Fac un apel să se înscrie cât mai mulți români pe listele de vot. Este o cheltuială în plus pentru statul român”

Ramona Mănescu, despre votul din Diaspora: „Fac un apel să se înscrie cât mai mulți români pe listele de vot. Este o cheltuială în plus pentru statul român”
25 Iul 2019   •   20:51

Ramona Mănescu, noul ministru Externe și fost europarlamentar timp de 12 ani, a vorbit la ”Punctul de Întâlnire” despre votul din Diaspora, subliniind că dreptul de a vota al românilor din Diaspora nu poate să fie blocat și nici nu va fi blocat.

„Toată lumea înțelege că suntem cetățeni cu drepturi egale. Nu este discriminare că aceștia au trei zile la dispoziție pentru a vota. Sunt unii care vin de la sute de kilometri ca să voteze, este alt tip de vot, trebuie să le acorzi această ocazie. Una dintre modificări este și votul prin corepondență. Oamenii se vor înscrie pe listele electorale din timp. Va fi o campanie de informare în acest sens”, a precizat ministrul de Externe.

„Este un apel pe care îl fac către românii din străinătate, să se înscrie pe listele de vot, este o cheltuială pe care statul român o va angaja în plus față de toate celelalte cheltuieli pentru a închiria acele spații mari. M-aș bucura să vină un număr cât mai mare”, a declarat Ramona Mănescu.

Citește Și Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, despre președinția Consiliului UE: „România a închis dosare grele”

×
Subiecte în articol: ramona manescu diaspora vot

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close