Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan, după ce Karner a acceptat ridicarea controalelor aeriene pentru Schengen: "E un pas important, însă bătălia continuă"

Rareș Bogdan, după ce Karner a acceptat ridicarea controalelor aeriene pentru Schengen: "E un pas important, însă bătălia continuă"

Austria ar putea să accepte intrarea României în Schengen, cel puțin în privința traficului aerian, iar prima reacţie din PNL a venit de la Rareş Bogdan.

Rareș Bogdan, după ce Karner a acceptat ridicarea controalelor aeriene pentru Schengen: "E un pas important, însă bătălia continuă"
Sursa foto: hepta / Mediafax Foto
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2023   •   09:12

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că eforturile vor continua până când România va fi membru cu drepturi depline în spațiul de liberă circulație. 

"E prima dată când Karner spune altceva decât până acum. 

E un pas important. Culoare diplomatice deblocate. E un pas, însă important. Bătălia continuă. Urmează și alți pași, cu calm și aplicat", a spus şi Rareş Bogdan.

Citeşte şiSurse: Austria, de acord ca România să intre în Schengen cu aeroporturile

Potrivit presei de la Viena, care citează surse din Ministerul de Interne, România ar putea să scape de controalele pe aeroporturi dacă țara noastră și Comisia Europeană vor accepta o serie de cereri.

Un anunț oficial urmează să fie făcut săptămâna viitoare, atunci când ministrul austriac Gerhard Karner va participa la un summit în Slovenia, alături de omologul său român, Cătălin Predoiu. 

Potrivit presei austriece, ministrul de interne Gerhard Karner ar putea fi de acord cu eliminarea controalelor în traficul aerian, însă granițele terestre și-ar păstra statutul actual. 

Astfel, România și Bulgaria nu ar deveni oficial membre Schengen, ceea ce înseamnă că pentru transportatorii rutieri de marfă nu va exista nicio îmbunătățire a situației.

Informațiile din presa de la Viena vin la doar câteva zile după ce Austria s-a opus din nou ferm aderării României și Bulgariei la Schengen.

 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan Schengen Gerhard Karner
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close