x close

Reacția Ambasadei Israelului după afirmațiile lui Andrei Caramitru

de D.G.    |    08 Apr 2019   •   19:43
Reacția Ambasadei Israelului după afirmațiile lui Andrei Caramitru 817 foto: captura Antena 3

Ambasada Israelului în România a reacționat luni după ce Andrei Caramitru, consilierul președintelui USR Dan Barna, a comparat guvernarea PSD-ALDE cu Holocaustul.

Citește și: Fiul actorului Caramitru, atac dur la PSD: Le dăm foc

Andrei Caramitru a a firmat că în fiecare an 100.000 de români mor din cauza celor de la Putere. Ulterior, Caramitru a înlocuit termenul "Holocaust" cu "genocid".

"Din păcate, din nou, constatăm cu dezamăgire că un politician român se folosește de termenul ”Holocaust” într-un context total nepotrivit. Moartea a milioane de oameni nevinovați nu trebuie minimalizată iar atrocitățile războiului nu trebuie să-și găsească locul în campania electorală a vreunui partid.

România a făcut pași importanți în combaterea antisemitismului și este fără îndoială un model de urmat în regiune. Educația despre Holocaust și despre ororile îndurate de milioane de oameni este extrem de importantă de aceea, ignoranța în acest sens nu trebuie tolerată.

Îl invităm pe domnul Andrei Caramitru să se documenteze mai mult și să viziteze Memorialul Victimelor Holocaustului Yad Vashem de la Ierusalim", potrivit comunicatului Ambasadei Israelului.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati