Antena 3 CNN Politică Reacția PSD la respingerea bugetului de către președintele Iohannis

Reacția PSD la respingerea bugetului de către președintele Iohannis

Reacția PSD la respingerea bugetului de către președintele Iohannis
Sursa foto: Foto: Facebook/ Partidul Social Democrat
06 Mar 2019   •   15:21

PSD a reacționat la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

„IOHANNIS MINTE DIN NOU:
Spune că bugetul propus de PSD e cel mai prost. Dar Iohannis a aprobat bugetul lui Cioloș în 2016 care prevedea mai puțin cu 16 miliarde lei la Sănătate și mai puțin cu 10 miliarde lei la Educație.

Spune că în 2019 e cu 1 miliard mai puțin la comunitățile locale. În realitate, autoritățile locale au primit cu 4,6 miliarde în plus. Deci e cu plus, nu cu minus, domnule Iohannis!

Spune că s-au dat prea mulți bani la partide, dar nici PNL-ul lui Iohannis, nici USR-ul lui Cioloș nu au venit să dea surplusul înapoi la bugetul de stat! Și nu spune că PNL-ul său a cerut în 2018, în Parlament majorarea bugetelor partidelor.

Spune că s-a alocat mai puțin pentru investiții. Dar în realitate, bugetul pe 2019 prevede cu peste 15 miliarde în plus la investiții.

Bugetul blocat de Iohannis prevede cele mai mari alocări din istoria României pentru Sănătate.

Adevărul este însă unul singur: copiii nu și-au putut primi alocațiile marite de la 1 martie, iar comunitățile locale nu au putut începe investițiile pentru că Iohannis a contestat degeaba bugetul la Curtea Constituțională. Primul președinte din istoria României și probabil din lume care a blocat bugetul propriei țări!”, scrie Partidul Social Democrat pe Facebook.

Florin Iordache: „Nu vom modifica bugetul. Iohannis va fi obligat să-l promulge”

Vicepreşedintele Camerei Florin Iordache a declarat, miercuri, că nu se va face nicio modificare la bugetul pe anul 2019.

„Președintele Klaus Iohannis nici nu era foarte bine pregătit și căuta tot felul de scuze că de fapt nu dorește să promulge bugetul. Ca să arătăm forța majorității, în cel mai scurt timp vom face ședințe reunite, apoi un vot în camerele reunite, așa încât a doua oară va fi obligat să-l promulge”, a spus Florin Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

„Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El nu a dorit să comenteze decizia Curţii Constituţionale cu privire la Legea bugetului de stat, însă a subliniat că bugetul pe anul 2019 este bazat pe cifre false şi l-a catalogat din nou drept unul al „ruşinii naţionale”.
 

×
Subiecte în articol: legea bugetului vot buget Klaus Iohannis
Parteneri
Un medic ATI de la Institutul "C.C Iliescu" şi-a pus capăt zilelor
x close