Antena 3 CNN Politică Secretarul de stat PSD, "pedepsit" de ministrul Educației, își reia atribuțiile

Secretarul de stat PSD, "pedepsit" de ministrul Educației, își reia atribuțiile

Secretarul de stat al Partidului Social Democrat (PSD), Florin Lixandru, și-a reluat atribuțiile, după ce acestea au fost retrase de ministrul Educației, Ligia Deca.

Secretarul de stat PSD, "pedepsit" de ministrul Educației, își reia atribuțiile
Sursa foto: captură video Ministerul Educației - Facebook/ Florin Lixandru
de Alexandra Cojoianu    |    01 Feb 2023   •   21:40

Secretarul de stat Florian Lixandru (PSD), din ministerul Educației, își va relua din această seară atribuțiile.

 În ședința coaliției, liderul PSD Marcel Ciolacu a cerut ca Florin Lixandru, lăsat fără atribuții de ministrul Ligia Deca, să fie repus în drepturi.

Ligia Deca, membră a Partidului Național Liberal (PNL), a anunțat înainte de ședință că de acum înainte va avea același mesaj care va fi doar "cel agreat de coaliție".

„Vom avea o discuție de acum înainte ca echipa ministerială să aibă același mesaj, cel agreat în coaliție”, a precizat, marți, Ligia Deca, potrivit Mediafax

Citește și: Un secretar de stat din Ministerului Educaţiei, de la PSD, a fost retras din proiectul legilor educaţiei din cauza unei postări pe Facebook

Care a fost motivul pentru care i-au fost retrase atribuțiile

Florin Lixandru, membru al PSD, a explicat în direct la Antena 3 CNN ce s-a întâmplat la discuția pe care a avut-o cu ministrul Educației în această dimineață.

Lixandru a susținut că motivul pentru care PSD a cerut în postarea de luni "un timp mai mult pentru dezbatere publică" este faptul că legile educației "vizează viitorul societății românești".

Totodată, secretarul de stat a susținut că "proiectul se afla în dezbatere publică cu factorii interesați" ca: persoanele din sistemul didactic, sindicatele, elevii și părinții acestora.

"Astăzi de dimineață am fost chemat în biroul dumneaei și mi s-a adus la cunoștință faptul că în urma acestei postări mi s-au retras toate atribuțiile, urmând a fi distribuite către ceilalți colegi secretar de stat. Este un ordin de ministru pe care nu îl discut, îl execut. Mi s-a spus că mi s-au retras atribuțiile până când se va tranşa în ședința din coaliție problema mea", a declarat Florin Lixandru.

Ministrul Educației, Ligia Deca, i-a retras marţi toate atribuțiile secretarului de stat Florin Lixandru, după ce, luni, social democrații au solicitat amânarea legilor educaţiei pe care Klaus Iohannis le vrea adoptate în acest an.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Educației, PSD are 4 obiective esențiale, strategice, de mare importanță pentru copii și părinți, în privința proiectelor Legilor Educației.

Este vorba de acces neîngrădit la educație pentru toți copiii; combaterea abandonului școlar; importanța pregătirii viitoarei forțe de muncă, respectiv calificarea în funcție de cerințele pieței muncii și dezvoltarea after-school-ului pentru sprijinirea părinților care muncesc.

Draftul Legilor Educației urmează să fie prezentat coaliției de guvernare până pe data de 15 februarie

×
Subiecte în articol: PSD Ligia Deca Florin Alexandru PNL
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close