Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Un secretar de stat din Ministerului Educaţiei, de la PSD, a fost retras din proiectul legilor educaţiei din cauza unei postări pe Facebook

Un secretar de stat din Ministerului Educaţiei, de la PSD, a fost retras din proiectul legilor educaţiei din cauza unei postări pe Facebook

Ministrul Educației, Ligia Deca, i-a retras toate atribuțiile secretarului de stat Florin Lixandru (PSD) care se ocupă de modificările legilor educației.

Un secretar de stat din Ministerului Educaţiei, de la PSD, a fost retras din proiectul legilor educaţiei din cauza unei postări pe Facebook
Sursa foto: edupedu.ro - Facebook/ PSD
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2023   •   19:06

Ministrul Educației, Ligia Deca, i-a retras marţi toate atribuțiile secretarului de stat Florin Lixandru, după ce, luni, social democrații au solicitat amânarea legilor educaţiei pe care Klaus Iohannis le vrea adoptate în acest an.

Florin Lixandru, membru al Partidului Social Democrat (PSD), a explicat în direct la Antena 3 CNN ce s-a întâmplat la discuția pe care a avut-o cu ministrul Educației în această dimineață.

Lixandru a susținut că motivul pentru care PSD a cerut în postarea de luni "un timp mai mult pentru dezbatere publică" este faptul că legile educației "vizează viitorul societății românești".

Totodată, secretarul de stat a susținut că "proiectul se afla în dezbatere publică cu factorii interesați" ca: persoanele din sistemul didactic, sindicatele, elevii și părinții acestora.

"Astăzi de dimineață am fost chemat în biroul dumneaei și mi s-a adus la cunoștință faptul că în urma acestei postări mi s-au retras toate atribuțiile, urmând a fi distribuite către ceilalți colegi secretar de stat. Este un ordin de ministru pe care nu îl discut, îl execut. Mi s-a spus că mi s-au retras atribuțiile până când se va tranşa în ședința din coaliție problema mea", a declarat Florin Lixandru.

Citește și: Surse: Bacalaureatul va avea o nouă structură, cu Matematică susținută și de elevii de la Uman | Ce alte probe complementare se introduc

De asemenea, reprezentanții PSD au postat pe pagina de facebook oficială a partidului poziția secretarului de stat în Ministerul Educației, Florin Lixandru, în care susține că atribuțiile sale au fost retrase "pentru un delict de opinie".

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close