Antena 3 CNN Politică Restaurantele unde politicienii negociază noul Guvern! (FOTO)

Restaurantele unde politicienii negociază noul Guvern! (FOTO)

Restaurantele unde politicienii negociază noul Guvern! (FOTO)
03 Dec 2008   •   21:04

Politicienii își încep peregrinările prin restaurante și cârciumi pentru a pune țara la cale. Se sărbătoresc victorii electorale, se fac planuri de guvernare, se tatonează și se negociază. Totul în compania unei cafele, a unui pahar cu vin, a unei gustări sau a unui meniu mai amplu, după preferințele celor care țin în mână destinele țării.
Social-democrații se simt bine la Doina, Elements și Select. Doina e cartierul preferat de Viorel Hrebenciuc pentru invitarea adversarilor sau colaboratorilor politici la negocieri. Ultima punere în scenă a fost întâlnirea ?întâmplătoare? a social-democratului cu prim-vicepreședintele PD-L, Adriean Videanu. Nici Capșa nu a fost ocolită în rundele purtate de-a lungul timpului de Hrebenciuc cu cei din PNL și PD.
Doina, Elements, Select (de la stânga la dreapta)

Specific argentinian, punctul forte este friptura de vită, foarte fragedă, iar în meniu se găsesc și majoritatea mâncărurilor internaționale. Când vine vorba de băuturi, politicianul social-democrat pus pe tratative și împărțit de funcții are de unde alege: 62 de vinuri diferite stau la libera sa alegere. Vinul poate fi însă și românesc la restaurantul Elements, un alt local aflat în preferințele membrilor PSD. Nota? Un mizilic pentru politicianul de stânga. Un vin bun ajunge și la 9.000 de Ron, dar ce contează când scenariile de guvernare se fac și se desfac la un pahar de vorbă.
Casa di David reprezintă un alt restaurant, țintă preferată a social-democraților și liberalilor și nu numai când au de înfruntat situații de criză. Localul e unul discret, dar se adresează celor cu un obraz subțire și cu un portofel gros. Fratelli îi îmbie pe cei din PNL la petreceri, dar este un loc bun și pentru tratative ascunse de ochii curioșilor din presă și din politică.
Casa di David, Fratelli (de la stânga la dreapta)

Liberal-democrații au gusturi variate, dar nu la nivelul cetățeanului de rând. Select e pentru celebrări politice și victorii electorale, Capșa, Doina, Uptown, Taverna Sârbului pentru întâlniri tete-a tete între ei, sau în tandem cu alți maeștrii sforari din taberele adverse.
Uptown, Taverna Sarbului, Casa Capsa (de la stânga la dreapta)

Pe vremurile când reprezentau o forță și peremiștii aveau localul lor preferat unde se repliau pentru a analiza cu un ochi critic noile situații politice apărute sau a desena strategiile de negociere. Restaurantul Doi Cocoși din Mogoșoaia a fost martorul multor întrevederi de politicieni, ademeniți nu numai de meniul bogat, cât și de nota de discreție pe care credeau că o au sub acoperișul său.
La rândul său, Golden Blitz a devenit celebru pentru descinderile dese ale președintelui Traian Băsescu, fie în compania lui Gigi Becali, fie în cea a liderilor PD.
Doi Cocoşi, Golden Blitz (de la stânga la dreapta)

Când vor însă să nu răsufle prea multe în presă, liderii fac efortul fizic de a descinde în afara Bucureștiului, la vilele de protocol de la Snagov, Lac 1 și 2.
Antena 3.ro

×
Subiecte în articol: restaurante negocieri PNL PD-L PSD
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close