Antena 3 CNN Politică România așteaptă Planul de Acțiune din partea Ucrainei privind exportul de cereale

România așteaptă Planul de Acțiune din partea Ucrainei privind exportul de cereale

De astăzi, restricțiilor privind exportul de cereale din Ucraina au expirat. România așteaptă un plan de măsuri eficiente pentru a-i proteja pe fermieri.

România așteaptă Planul de Acțiune din partea Ucrainei privind exportul de cereale
Sursa foto: hepta / Sputnik / Dmitry Makeev
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2023   •   22:46

”Guvernul României așteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acțiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului pentru prevenirea denaturării pieței cerealelor din țara noastră, măsuri pe care s-a angajat că le va prezenta până la finalul zilei de luni, 18 septembrie 2023.

Totodată, își exprimă regretul cu privire la faptul că nu a fost identificată o soluție în plan european pentru prelungirea restricțiilor la importul de cereale din Ucraina, măsură solicitată de statele membre afectate de aceasta decizie.

Citește și: Uniunea Europeană ridică interdicţia la importul cerealelor ucrainene în România şi în alte patru ţări | Fermierii români au amenințat că blochează Portul Constanța

În funcție de Planul de Acțiune prezentat de partea ucraineană, Guvernul României va decide măsurile potrivite pentru protejarea fermierilor români.

Guvernul României este în contact permanent cu Comisia Europeană și cu partea ucraineană pentru a se asigura că noul mecanism de limitare a efectelor importurilor produselor ucrainene, propus de CE, va preveni distorsiunile piețelor statelor membre UE care au fost protejate prin măsurile preventive de limitare a importurilor din Ucraina”, se arată într-un comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: cereale din Ucraina
Parteneri
El este românul care a rămas fără o mână, în Italia
x close