Antena 3 CNN Politică Ruptură la vârful PSD. Chirieac: Este tot mai evident că Viorica Dăncilă s-a rupt de partid

Ruptură la vârful PSD. Chirieac: Este tot mai evident că Viorica Dăncilă s-a rupt de partid

Ruptură la vârful PSD. Chirieac: Este tot mai evident că Viorica Dăncilă s-a rupt de partid
Sursa foto: Sursă foto: Gov.ro
22 Mai 2019   •   20:16

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri, la Bacău, că va merge duminică la urne şi va vota atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum.  Dăncilă a afirmat că va participa la referendum pe motiv că este un susţinător al statului de drept şi al independenţei justiţiei. 

Citește și: Premierul Dăncilă: Voi vota duminică la referendum

Declarația premierului a fost comentată de analistul Bogdan Chirieac.

"Este tot mai evident că doamna Dăncilă s-a rupt de partid, de partidul care a numit-o în funcția de prim-ministru, partidul care îi susține guvernul în Parlament, partidul care i-a oferit inclusiv pe persoană fizică foarte mult în această viață.

Probabil că și Viorica Dăncilă a oferit, la rândul său, partidului, dar într-un moment foarte greu, în care avem o intruziune brutală în actul justiției, în actul politic, într-un moment în care se convoacă un referendum împotriva României, înt-un moment în care fiecare se gândește la scorul pe care îl va obține duminică, doamna Dăncilă a ales să facă o declarație care se întoarce, categoric, împotiva proprului partid", a spus Bogdan Chirieac, la "Punctul de Întâlnire".

Citește și: Șerban Nicolae: Nu votez la referendum. Nu vreau să fiu complice la fals și uz de fals

"Da. Voi participa duminică la vot şi voi vota la ambele, şi pentru alegerile europarlamentare, voi vota pentru imaginea României, voi vota pentru câştigarea demnităţii României pentru că, ştiţi, am fost europarlamentar nouă ani de zile, ştiu ce înseamnă lucrul în instituţiile europene, ştiu cât de important este să avem acolo oameni implicaţi, oameni care să lucreze pe directive, pe regulamente, în care să se regăsească şi obiectivele României şi ale românilor. (...) Voi vota şi pentru referendum. Aşa cum am spus de fiecare dată, sunt un susţinător al statului de drept, al independenţei justiţiei, dar şi al drepturilor cetăţenilor, pentru că şi acest lucru trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată şi între toate trebuie să existe un echilibru", a afirmat, miercuri Dăncilă, la Bacău.

Premierul a vizitat, miercuri, Insula de Agrement din Bacău, unde a urmărit stadiul fizic al proiectului de reabilitare şi modernizare a acesteia, precum şi lucrările de decolmatare a lacului din jurul insulei.

Insula de Agrement din Bacău este realizată în baza unui proiect de reabilitare şi modernizare în valoare de peste 52 de milioane de lei, din care contribuţia Uniunii Europene este de aproximativ 16,6 milioane. Lucrările au început în urmă cu şapte ani şi, cu toate că termenul de finalizare a proiectului era sfârşitul anului trecut, ele au fost îngheţate atât ca urmare a unor contestaţii în instanţă, cât şi a faptului că societatea comercială contractantă nu dispunea de utilajele şi echipamentele necesare derulării unor asemenea tipuri de lucrări.

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close