Antena 3 CNN Politică Şase milioane de euro, bani cheltuiţi de Băsescu, pentru deplasările în ţară, înainte de campania electorală

Şase milioane de euro, bani cheltuiţi de Băsescu, pentru deplasările în ţară, înainte de campania electorală

Şase milioane de euro, bani cheltuiţi de Băsescu, pentru deplasările în ţară, înainte de campania electorală
Sursa foto: basescu
09 Oct 2009   •   10:09

Şi-a anunţat de curând candidatura la preşedinţie, însă nu s-a sfiit să facă deplasări cu iz electoral în ţară încă de la începutul anului. Fiind vorba despre şeful statului, Traian Băsescu, cheltuielile au fost decontate, cum altfel, de la buget. Mai precis, fiecare român a contribuit, indirect, la plata a cel puţin 6 milioane de euro - respectiv costul aproximativ al deplasărilor electorale ale lui Traian Băsescu, scrie Cotidianul în ediţia de vineri.

Din martie şi până în prezent, şeful statului nu a ratat nicio ocazie de a participa la diferitele festivităţi din toată ţara, organizate cu precădere de primăriile Partidului Democrat Liberal. Că a fost vorba zilele oraşului Ploieşti, la 30 mai, de pildă, ale oraşului Alba Iulia, la 2 iunie, sau zilele oraşului Târgu-Mureş la sfârşitul lui septembrie, preşedintele Traian Băsescu şi-a făcut simţită prezenţa la fiecare dintre aceste manifestări. Şi cheltuielile au fost însă pe măsură. Sume fabuloase reies în urma calculelor făcute de jurnaliştii de la Cotidianul. Mai precis 6 milioane de euro dintre care 5 milioane însumează numai costul organizării marilor adunări populare din oraşele portocalii, plus încă un milion de euro, la cât se ridică, în total, închirierea avionelor prezidenţiale pentru cele mai bine de 40 de deplasări efectuate prin ţară de la începutul anului.

Cheltuieli consistente presupune şi deplasarea trupelor de protecţie care-l însoţesc pe şeful statului, între 50 şi 100 de persoane pentru un singur drum. La toate acestea se mai adaugă şi deplasările peste hotare pentru întâlnirea cu românii rezidenţi acolo. Numai în cazul deplasării în Spania cu ocazia mitingului organizat în 2007, în vremea campaniei electorale de la referendumul pentru suspendarea lui din funcţie, închirierea aparatului de zbor a costat aproximativ 45.000 de euro. Raportat la cele 13 deplasări externe efectuate de la începutul anului, a câte 50.000 de euro în medie pentru fiecare, se ajunge la nu mai puţin de 650.000 de euro, mai scrie Cotidianul.

Antena 3

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close