Antena 3 CNN Politică Scandal la Primăria Sectorului 1, în ședința pe tema gunoaielor. Doi consilieri PSD au chemat poliția

Scandal la Primăria Sectorului 1, în ședința pe tema gunoaielor. Doi consilieri PSD au chemat poliția

A fost scandal uriaş la şedinţa pe tema salubrizării de la Primăria Sectorului 1, după ce doi consilier PSD au chemat poliţia. Cei doi au vrut să participe la ședință, dar Clotilde Armand le-a interzis accesul.

Scandal la Primăria Sectorului 1, în ședința pe tema gunoaielor. Doi consilieri PSD au chemat poliția
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    Radu Tiliță    |    14 Iul 2021   •   17:28

Primarii împreună cu prefectul Capitalei au fost chemați la discuții pentru a încerca să găsească împreună soluţii la criza gunoaielor, iar cei doi consilieri social-democraţi au dorit să ia parte la şedinţă. Primarul le-a interzis accesul.

Furioşi, cei doi au cerut ajutoul poliţiştilor, iar la faţa locului au ajuns două echipaje. Aceștia au anunţat că vor depune o plângere penală.

”Am luat la cunoștință de ședința care a avut loc astăzi pe tema deșeurilor și, în calitate de consilier local, am dorit să iau parte în interesul cetățenilor. Mi s-a refuzat accesul de către șeful departamentului de presă și de către doamna primar Clotilde Armand.

Pentru acest fapt, considerându-mă lezat în dreptul meu de ales local să reprezint un număr de cetățeni din Sectorul 1, am făcut o sesizare la Secția 4, a sosit polița, am făcut o sesizare scrisă, urmând să înaintez o plângere pentru acest lucru. Plângerea având ca obiect încălcarea dreptului meu de consilier local ales de cetățeni de a lua parte la o ședință cu temă majoră, gestionarea deșeurilor. Va fi o plângere penală”, a declarat Cristian Tudose, consilier local.

Soluția găsită de edili pentru deșeurile din Sectorul 1, la ședința convocată de Clotilde Armand: O nouă groapă de gunoi

O nouă groapă de gunoi este soluţia pe care o văd edilii Bucureştiului pentru a scăpa Capitala de gunoaiele care au pus stăpânire pe zona de centru dar şi pe alte cartiere din Sectorul 1.

A fost şedinţa la care au participat primarii de sector, primarul Capitalei Nicuşor Dan şi prefectul. Tensiunea este ridicată pe acest subiect: în continuare, primarii spun că preţurile cerute pentru ridicarea gunoiului sunt mult prea mari.

Ședinţa de lucru pe tema gestionării problemei deşeurilor din Bucureşti a fost convocată de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

După ședința de la primărie, Clotilde Armand s-a sustras de la declarații pe motiv că este prea cald afară

„Suntem în curs de negociere pentru că nu există acord asupra tarifelor. Noi toți lucrăm la acest lucru. Și săptămâna aceasta o să ne întâlnim de câte ori este necesar pentru a rezolva situația. Vă mulțumesc foarte mult, este foarte cald!”, a transmis primarul Sectorului 1, înainte să se retragă din fața jurnaliștilor.

„Acest operator a fost plătit din iulie anul trecut, de când el spune că nu este plătit, cu peste 170 milioane lei. Într-un an, de fapt mai puțin de an, a fost plătit cu 170 milioane de lei. Tot ce este gunoi municipal este plătit. Vă mulțumesc”, a mai răspuns Armand, înainte să plece spre ușile primăriei pentru a se feri de soare. Acolo, a mai primit câteva întrebări, după care a intrat în instituție.

×
Subiecte în articol: Primaria Sector 1 Clotilde Armand
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close