Antena 3 CNN Politică Schimbări la impozitarea muncii | Anunţul ministrului Finanţelor, Adrian Câciu

Schimbări la impozitarea muncii | Anunţul ministrului Finanţelor, Adrian Câciu

România este la un pas să scape de inflaţia galopantă. Ce planuri are Guvernul pentru impozitarea muncii. Anunţul ministrului Finanţelor, Adrian Câciu.

Schimbări la impozitarea muncii | Anunţul ministrului Finanţelor, Adrian Câciu
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    04 Mar 2023   •   17:22

Până la sfârșitul acestui an România ar putea avea o inflație cu o singură cifră. Este prognoza făcută în direct la emisiunea Income de ministrul finanțelor, Adrian Câciu, care a dezvăluit și ce planuri are Guvernul pentru impozitarea muncii.

"La inflaţie, îmi păstrez prudența de a spune că la final de an vom avea o cifră. Unii spun că de la jumătatea anului. Eu vreau să fiu mai prudent în această situație. Aş putea chiar spune sub 9%.

Oamenii poate nu își dau seama, poate nu s-a comunicat de jos, să mai comunice o dată. Noi am început reducerea impozitării muncii începând cu 1 ianuarie 2023 pe salariul minim. Acum impozitarea muncii este 38%.

Citeşte şi: Pensiile speciale, greu de eliminat | Unde s-au împotmolit acum aleşii

Dacă nu am spațiul fiscal, o lăsăm pentru 2024, dar ceea ce noi ne dorim este să creștem veniturile angajaților şi să ridicăm presiunea de pe angajator", a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, la emisiunea Income de la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close