Antena 3 CNN Politică Senator PNL: Crin Antonescu va face ALIANŢĂ cu Băsescu

Senator PNL: Crin Antonescu va face ALIANŢĂ cu Băsescu

Senator PNL: Crin Antonescu va face ALIANŢĂ cu Băsescu
de S.T.    |    18 Feb 2014   •   16:55

Senatorul liberal Sorin Ilieşiu face acuzaţii grave referitor la legăturile dintre liderul PNL Crin Antonescu şi preşedintele Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, Crin Antonescu ar intenţiona o viitoare alianţă politică a PNL cu Traian Băsescu.

Senatorul PNL a invocat în susţinerea afirmaţiilor sale un moment în care ar fi propus o adoptarea unei scrisori în Senat care să fie adresată forurilor europene în care să fie prezentate abuzurile lui Traian Băsescu, fapt pentru care ar fi fost "certat" de o persoană care reprezintă interesele lui Antonescu.

"Sâmbăta trecută am participat la o emisiune televizată de dezbatere politică de la Antena 3 în care, apropo de faptul că domnul Băsescu a spus că va scoate lumea în stradă, am considerat că Senatul României, pe care şi el îl reprezint ar trebui să ia atitudine faţă de abuzurile repetate şi faţă de încălcările Constituţiei de către domnul preşedinte. Am mai spus că Parlamentul ar trebui să adopte o scrisoare către forurile de conducere ale Uniunii Europene în care să prezinte lista abuzurilor repetate ale celui demis de peste 7,4 milioane de români, în condiţiile în care domnul preşedinte a fost şi este susţinut de respectivele foruri europene. Am mai spus că orice abuz al domnului Băsescu se va repeta în formă accentuată", a relatat Ilieşiu, marţi, la Antena 3.

"Imediat după emisiune am fost certat pentru ceea ce am spus de către o persoană care repezintă interesele politice ale domnului Crin Antonescu, persoană care mi-a spus să nu fac această propunere în Senatul României(...). Nu pot să spun despre cine e vorba, pentru că nu e frumos", a adăugat senatorul PNL.

Un alt moment invocat de Ilieşiu a fost acela că i-ar fi propus lui Antonescu ca în Parlament să fie adoptat un act de adoptare a "condamnării morale, în spiritul iertării creştine şi al reconcilierii naţionale, a crimelor totalitarismului comunist", în baza unui raport al Academiei Române.

"Timp de aproape 2 ani i-am cerut preşedintelui României, în numele Societăţii Civile, să condamne crimele comuniste. A refuzat pe motiv că nu există un raport cu aceste crime. Ca urmare, în 2005, am redactat un raport. Domnul Băsescu a nesocotit şi acest raport. Ca urmare, în primăvara anului 2006, am strâns sute de semnături pentru apelul meu(...). Preşedintele Băsescu nu a mai avut încotro, astfel încât la sfârşitul lui 2006 a recurs NU la o condamnare veritabilă a comunismului, ci la o farsă a acesteia(...). Am propus anul trecut domnului Crin Antonescu să fie de acord cu adoptarea condamnării morale, în spiritul iertării creştine şi al reconcilierii naţionale, a crimelor totalitarismului comunist de către membrii Parlamentului României, având ca fundament un raport incontestabil(...) După ce iniţial a fost de acord, domnul Crin Antonescu a refuzat în ultimele 3 luni să dea curs apelului meu pentru a nu-l supăra pe Traian Băsescu".

Întrebat dacă crede că va fi exclus din partid, Sorin Ilieşiu a replicat: "cred orice".

"Am fost exclus din Comisia pentru Cultură. Am fost poate cel mai activ membru al Comisiei, întrucât preşedintele a trebuit să lipsească de câteva ori.. şi uite răsplata."

Ilieşiu a declarat, luni seară, că cere schimbarea din funcţia de preşedinte al PNL a lui Crin Antonescu, susţinându-l pentru această poziţie pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care să fie candidat la prezidenţiale sau candidat pentru funcţia de premier din partea USL.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close