Antena 3 CNN Politică Şicane în coaliţie. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, este împotriva Mişcării Populare

Şicane în coaliţie. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, este împotriva Mişcării Populare

Şicane în coaliţie. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, este împotriva Mişcării Populare
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    02 Mar 2012   •   14:19

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, se declară împotriva Mişcării Populare. Oltean a spus, vineri, că PDL trebuie să candideze la alegerile locale cu denumirea şi simbolurile pe are le are, şi nu sub cupola Mişcării Populare, a cărei constituire nu o vede oportună în acest an.

"Personal, nu am crezut şi nu cred în Mişcarea Populară ca o construcţie politică pentru alegerile din 2012. Probabil că în şedinţa noastră de duminică (a Colegiului Director al PDL - n.r)  vom pune capăt, într-un fel sau altul, acestui proiect politic care a ieşit în opinia publică, în mass-media, fără ca PDL să aibă o construcţie proprie în această privinţă. Eu cred că PDL trebuie să se prezinte la alegerile din 2012, cu denumirea pe care o are, cu sigla pe care o are, cu culoarea pe care o are fiindcă nu am făcut absolut nimic care să ne determine în momentul acesta să avem reţineri faţă de însemnele PDL", a declarat Ioan Oltean, potrivit Mediafax.

Întrebat cine îi mai împărtăşeşte acest punct de vedere legat de Mişcarea Populară, Ioan Oltean a spus că în orice formaţiune politică serioasă există curente şi opinii contrare.

De asemenea, PDL-istul nu este prea încrezător în forţa viitoarei formaţiuni politice.

"Nu cred că Mişcarea Populară ar fi aducătoare de imagine nouă şi de procente substanţiale pentru PDL. Nu e nici timp, nici momentul, nici motivaţia adecvată în acest moment. În opinia mea, orice încercare de a găsi o altă denumire, o altă culoare, va fi subiect de discuţie pentru opoziţie care ar interpreta-o într-un mod totalmente neadecvat şi în neconcordanţă cu motivaţia care ar fi stat, de fapt, la baza unei asemenea construcţii politice", a adăugat secreatrul general al democrat-liberalilor.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, declara recent că partidul nu mai vorbeşte despre Mişcarea Populară până nu vor fi făcuţi paşi politici relevanţi pentru definitivarea ei, arătând că au fost "exagerări" ale unor colegi care au vorbit prea mult despre acest subiect.

PDL a convocat pentru duminică, la ora 16.00, şedinţa Colegiului Director, tema principală fiind pregătirea partidului pentru alegerile locale.

Mişcarea Populară pe care PDL intenţionează să o creeze ar putea cuprinde partide precum PNŢCD şi ecologiştii, iar sigla şi culoarea acestei mişcări ar putea fi inima şi, respectiv, verde sau albastru, au declarat, potrivit unor surse politice.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close