Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Jurnaliștii sistemului: Platforma lui Cioloș, prezidențială

Sinteza zilei. Jurnaliștii sistemului: Platforma lui Cioloș, prezidențială

Sinteza zilei. Jurnaliștii sistemului: Platforma lui Cioloș, prezidențială
Sursa foto: Foto: gov.ro
20 Oct 2016   •   21:22

Platforma lansată de premierul Dacian Cioloș arată a fi una prezidențială. Cel puțin asta spun jurnaliștii sistemului, a arătat Mihai Gâdea, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

În acest sens, Mihai Gâdea a dat exemplul jurnaliștilor Hotnews - Cristian Pantazi și Dan Tapalagă, dar și al Ioanei Dogioiu, de la ziare.com.

”Platforma de viitor premier a lui Cioloș sună foarte prezidențiabil”, a scris Pantazi pe Facebook, unde a pus # cuvântul ”preaviz”.

La rândul ei, Ioana Ene Dogioiu îl critică pe premier, dar vorbește tot de o platformă prezidențială în cazul celei lansate de Dacian Cioloș, a mai spus Mihai Gâdea.

Premierul Dacian Cioloş şi-a lansat luni seara Platforma România 100 (România la 100 de ani), pe Facebook, precizând că ea conţine 10 principii ale unei guvernări, însoţite de un portofoliu de proiecte naţionale care crede că ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor.

”După alegerile din 11 Decembrie 2016, România riscă să aibă în prima linie, să fie condusă de oameni politici cercetaţi penal, cu condamnări penale, oameni care nu mai pot reprezenta viitorul. La 100 de ani de la Marea Unire, România merită o clasă politică cinstită, care să devină un model de etică şi onestitate, nu de populism şi demagogie. Merită un Parlament ai cărui membri respectă justiţia, care ţin cont de nevoile şi de aşteptările societăţii, care lucrează pentru ţară, nu pentru interese private. România are nevoie de oameni politici, demnitari şi oameni de stat vizionari, în serviciul cetăţenilor”, se arată în platforma lansată de premier luni seara.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat că formaţiunea pe care o conduce susţine platforma ”România 100” lansată de şeful Guvernului şi a prezentat sloganul de campanie al partidului: ”Dacian Cioloş, în sfârşit ai cu cine”

În același timp, platforma lui Cioloș a fost demolată punct cu punct de oamenii lui Băsescu, fiind numită ”nedemocratică”.

”Crearea unei platforme bidon prin care să poți pune un prim ministru care nu va candida este, ca atare, nedemocratică, va duce la răspunsul de "nu" - presupunînd că ajunge prim-ministru Cioloș - și la degradarea automata a democrației românești”, a scris Mungiu-Pippidi, potrivit Adevarul.ro.

La Sinteza Zilei a fost difuzat și un fragment dintr-un interviu acordat Antena 3 de Dacian Cioloș, în decembrie 2015, când premierul spunea că nu va candida la alegerile din acest an.

”Nu am intenția să mă înscriu într-un partid politic și să candidez la sfârșitul anului 2016”, spunea Dacian Cioloș în 2015.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat joi, la Bruxelles, că Dacian Cioloş rămâne o variantă bună pentru a conduce viitorul guvern, cu condiţia să fie susţinut de partide

"Sigur că e o variantă bună. Dacă un an a fost bun şi eu l-am desemnat, cum să nu fie bun şi în continuare. Dar această desemnare va depinde de partide. Dacă partidele îşi asumă această propunere, atunci consider că e o propunere politică şi voi ţine cont de această propunere", a subliniat şeful statului, întrebat dacă Cioloş rămâne o variantă bună dacă va fi propus. 

Dispută Mugur Ciuvică-Manuel Costescu, pe tema platformei lui Cioloș

Ce au răspuns telespectatorii Antena 3 la întrebarea ”Vrea Cioloș scaunul lui Iohannis?”

Florin Zamfirescu, către Costescu: Aveți un zâmbet fermecător, dar nu mai zâmbiți, vă rog

”Aveți un zâmbet fermecător, dar nu mai zâmbiți, vă rog. De parcă toate ar trece pe lângă dvs ca niște schije. Sunteți patriot?”, i-a spus actorul Florin Zamfirescu (PRM) lui Manuel Costescu, primul membru din Guvernul Cioloş care a demisionat pentru a candida din partea USR.

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close